Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Letošní filipojakubská noc byla klidnější. Hasiči vyjížděli k pěti požárům

Letošní pálení čarodějnic v Královéhradeckém kraji patřilo mezi klidnější. Hasiči museli vyjíždět celkem k pěti požárům. Evidované jsou i dva plané poplachy, kde se oznámení o požáru nepotvrdilo. Největší z požárů napáchal škodu kolem 10 tisíc korun.

„V jednom případě se jednalo o požár komínového tělesa rodinného domu ve Starých Bukách,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Požár napáchal škodu za zhruba deset tisíc korun. Hasičům se podařilo uchránit majetek za dva miliony korun. Na místě zasahovaly čtyři jednotky.  

V dalších případech se jednalo o zahoření lesního porostu nebo odpadu. Krátce po osmé hodině večer vyjížděli hasiči na Moravské Předměstí pod Rozárku v Hradci Králové. Zlikvidovali dvě menší ohniště, které zde někdo nechal bez dohledu.  

Po deváté hodině bylo třeba vyjet do Nechanic. Zde vítr rozfoukal založený oheň, který se následně rozšířil i na dva stromy. „Jeden byl rychle uhašen, druhý začal hořet v dutině, hasiči ho museli pokácet,“ upřesnila mluvčí.  

Dnes v noci hořelo také v Dolním Lánově na Trutnovsku. Hasiči zde zasahovali u požáru skládky pneumatik. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu v rámci několika minut. Žádná škoda na majetku nevznikla. 

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky požár, čarodějnice, hasiči, statistika, noc, pálení, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Nechanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letošní filipojakubská noc byla klidnější. Hasiči vyjížděli k pěti požárům  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.