Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pod sedačkou převážel metamfetamin za čtvrt milionu. Našla ho služební fena

Bezmála čtvrt kila metamfetaminu se pokusil převést pětačtyřicetiletý muž. Prášek schoval pod sedačku černé Škody Fabia a vyrazil s kamarádkou na cestu. U Polských hranic na Náchodsku ho zastavila Celní správa Královéhradeckého kraje k běžné kontrole. K jeho smůle byla ve službě i služební fena vycvičená na hledání drog.

V autě cestovaly dvě osoby. „Muž byl za volantem a na místě spolujezdce seděla o devět let mladší spolujezdkyně,“ řekla mluvčí celníků Jitka Fajstavrová. Jak je zvykem, hlídka se řidiče zeptala, zda nepřeváží tabák, alkohol nebo drogy. Na tuto otázku řidič odpověděl s ledovým klidem a popřel, že by mělo být v autě schované jakékoli zakázané zboží.

„Jejich postoj se nezměnil ani v okamžiku, kdy služební fena Bonny, speciálně vycvičená na vyhledávání omamných a psychotropních látek, spolehlivě označila prostor pod sedačkou spolujezdce,“ dodala mluvčí.

Z igelitové tašky hlídka vytáhla plastovou krabičku, ve které bylo 143 gramů bílého krystalu. Provedený test potvrdil, že se jedná o metamfetamin. Muž vypověděl, že nejsou drogy jeho. I s přítelkyní nakonec skončil v rukou policistů z Náchoda.

Z množství, které bylo v autě nalezeno, by bylo možné připravit přes 5.700 dávek. Cena za gram pervitinu se v současné době pohybuje od 1.500 do dvou tisíc korun. Celou krabičku by se tak podařilo prodat za minimálně 210 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto Celní správa Královéhradeckého kraje

Štítky metamfetamin, fena, pes, kontrola, auto, Náchodsko, drogy, Královéhradecký kraj, okres Náchod, Škoda Fabia, Bonn

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod sedačkou převážel metamfetamin za čtvrt milionu. Našla ho služební fena  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.