Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Od pondělí se v Královéhradeckém kraji otevřou mateřské školy. Děti nastoupí bez roušek i testů

Od pondělí 26. dubna se v Královéhradeckém kraji kompletně otevřou mateřské školy. Děti do nich nastoupí bez nutnosti mít roušku. Povinné nebudou ani antigenní testy. Vláda tak rozhodla na základě stále zlepšující se situaci v Královéhradeckém kraji. Podobné rozvolnění nastane ještě v Karlovarském kraji.

„V regionech, ve kterých ministerstvo zdravotnictví dovolí plnou přítomnost v mateřských školách, nebudou vyžadovány roušky a nebude ve školkách probíhat testování," potvrdil ministr školství Robert Plaga (za ANO). Od pondělí 26. dubna se také obnoví praktická výuka na středních školách.  

Ačkoliv na svém Twitteru ministr zdravotnictví uvedl, že dětské skupiny mohou obnovit svůj provoz v pondělí. V tiskové zprávě vláda ale informovala, že dětské skupiny mají zelenou už od středy 21. dubna.  

V současné době se rozvolnění týká pouze Královéhradeckého a Karlovarského kraje, kde je počet nových případů nákazy pod 100 na 100 tisíc obyvatel. Vláda však nevylučuje, že se na seznam nepřidají i další kraje. Ve čtvrtek se bude jednat například i o Plzeňském.  

Vysokoškoláci jen s testem na COVID-19 

Od soboty bude spuštěno plošné testování studentů, kterým bude od pondělí umožněno zúčastnit se výuky na vysokých školách, uvedla vláda. „Testování nejméně jednou za sedm dní bude jednou z podmínek účasti na prezenční výuce, i v tomto případě platí výjimky pro kompletně očkované či osoby, které prodělaly covid-19 v posledních 90 dnech," sdělil kabinet. 

Testování zajistí přímo vysoká škola, nebo si bude moci student přinést vlastní test z autorizovaného testovacího místa. „Tato povinnost se nebude vztahovat ani na účastníky individuálních konzultací či individuální výuky," dodala vláda. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv Lesní komunita Muhu

Štítky mateřská, škola, děti, vláda, Královéhradecký, kraj, školka, test, rouška, dětská skupina, Královéhradecký kraj, mateřská škola, Karlovarský kraj, Robert Plaga, ANO 2011, Petr Arenberger, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí se v Královéhradeckém kraji otevřou mateřské školy. Děti nastoupí bez roušek i testů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.