Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Královéhradecký kraj je na číslech z loňského října. Situace se nadále zlepšuje

Pandemická situace v Královéhradeckém kraji se zlepšuje i poté, co byla rozvolněna nejpřísnější opatření zakazující pohyb mezi okresy. V neděli bylo v regionu prokázáno jen 43 nových případů onemocnění COVID-19. To je nejméně od října loňského roku. Jde o zhruba 20 pozitivně vyhodnocených testů méně než před 14 dny.

Nejlepší situace je v současné době na Trutnovsku. Ještě během února zde byla situace natolik vážná, že byl okres uzavřený a označen za nejzasaženější území v České republice. V současné době je zde týdenní přírůstek nakažených na 100 tisíc obyvatel 36. Což je po okrese Cheb druhý nejnižší přírůstek v republice.   

Naopak nejhorší situace v našem regionu je na Jičínsku. Podle dat ministerstva zdravotnictví tu za jeden týden přibyde 119 nakažených na 100 tisíc obyvatel. Na Hradecku je 90 případů, na Rychnovsku 88 a Náchodsku 76. Situaci v Královéhradeckém kraji už nelze považovat za kritickou.  

„Současný trend ve vývoji epidemické situace ukazuje, že počet nových případů COVID-19 v Královéhradeckém kraji stále klesá. Vypovídá o tom také minulý týden zahájené testování ve školách, kdy jsme v pondělí a ve čtvrtek otestovali přes 36 tisíc dětí s doslova nulovým záchytem nemoci,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).  

Podle čísel krajské hygienické stanice se od začátku pandemie v kraji nakazilo přes 102 tisíc lidí. To je zhruba 19 procent všech obyvatel. Do dnešního rána v nemocnicích zemřelo 1.602 pacientů s potvrzeným onemocněním COVID-19. Nejvíc obětí je z Náchodska, nejméně z Jičínska. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky COVID-19, pandemie, Královéhradecký, kraj, situace, čísla, říjen, statistika, Královéhradecký kraj, nemoc, okres Jičín, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, okres Náchod, okres Trutnov, Martin Červíček, Cheb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj je na číslech z loňského října. Situace se nadále zlepšuje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.