Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pondělní testování studentů v kraji odhalilo jen deset pozitivních dětí a jednoho učitele

V pondělí 12. dubna se do škol vrátila alespoň část dětí. Jde o děti v předškolním věku a studenty na prvním stupni základních škol. Kromě rotační výuky musí děti pravidelně podstupovat i testování. V pondělí bylo v Královéhradeckém kraji otestováno víc než 19 tisíc studentů. Pozitivní test byl prokázán u deseti z nich.

V pondělí bylo v Královéhradeckém kraji otestováno 19.336 dětí. U deseti z nich test prokázal přítomnost onemocnění COVID-19. 507 bylo neplatných. Povinné testování se týká i zaměstnanců a učitelů, těch bylo začátkem týdne otestováno 8.275, pozitivní test vyšel jeden. 181 antigenních testů bylo neprůkazných. Další série testů čeká na žáky zítra.  

Testování probíhá pomocí samotestovacích antigenních sad. Děti si odeberou vzorek pomocí vatové tyčinky. Tu následně namočí do předem připraveného roztoku a počkají na výsledek. U většiny testů se objeví do 15 minut. Není tak třeba asistence zdravotnického personálu. 

Do odvolání na školách platí takzvaná rotační výuka. To znamená, že se třídy střídají po týdnech. Část dětí dochází do školy a část se učí z domova. 

Ohodnoť článek

Foto Olomoucký kraj

Štítky testování, škola, studenti, děti, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pondělní testování studentů v kraji odhalilo jen deset pozitivních dětí a jednoho učitele  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.