Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Do konce března město zveřejní jméno společnosti, která postaví fotbalový stadion v Hradci Králové

Před pár dny hodnotící komise doporučila společnost, která by měla postavit nový fotbalový stadion v Hradci Králové. O jakou společnost jde město odmítlo sdělit. Radnice bude konkrétní až na konci března, kdy případného vítěze schválí zastupitelstvo.

Podle některých informací bylo hodnotící komisí vybráno sdružení firem Strabag, Geosan a D&D Elektromont. „Žádné informace nemohu potvrdit, ani vyvrátit,“ řekl na tiskové konferenci náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). Zároveň dodal, že doporučení hodnotící komise bude muset nejdříve projednat rada a následně i zastupitelstvo města, které bude zasedat 29. března.   

I když nakonec zastupitelstvo doporučenou firmu schválí, na podpis smlouvy si bude muset počkat. Smlouvu nelze uzavřít dřív, než Úřad pro kontrolu hospodářské soutěže dokončí vyšetřování námitky stavební společnosti PORR. „S Úřadem pro kontrolu hospodářské soutěže nekomunikuji. Vůbec bych si to nedovolil. Musíme počkat, až to uzavřou sami,“ řekl náměstek. O termínu se tak může zatím pouze spekulovat. V těchto dnech chce radnice po zapojených společnostech vizualizaci budoucího stadionu.  

Stadion, na němž bude mít zázemí druholigový klub FC Hradec Králové, by měl podle radnice splňovat kategorii UEFA 4, což jsou stadiony pro mezinárodní utkání. Měl by splňovat i požadavek na multifunkční arénu. Do arény by se mělo vejít až 9.300 diváků. Všechna místa by měla být zastřešená. 

Celkové náklady na pořízení stadionu by neměly překročit 605 milionů korun bez DPH. Na financování stavby by chtělo město získat státní dotaci. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FCHK

Štítky stadion, fotbal, Hradec Králové, Malšovice, tendr, soutěž, společnost, sport, Jiří Bláha, ODS, Strabag, BC Kolín, Porr, UEFA, FC Hradec Králové, fotbalový stadion

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do konce března město zveřejní jméno společnosti, která postaví fotbalový stadion v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.