Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Zatáčky Gustava Havla v Hořicích odloženy. Organizátoři chtějí závody spojit s IRRC

Této zprávy se neobávali pouze fanoušci, ale i pořadatelé a závodníci, kteří každým rokem jezdí do Hořic. Pandemie v našem regionu dala stopku i letošním tradičním závodům 300 zatáček Gustava Havla v Hořicích. Organizátoři chtějí závody spojit s IRRC (International Road Racing Championship).

Tradiční závod byl v plánu ve dnech 22. a 23. května. Novým termínem je 14. a 15 srpna, kdy se 300 zatáček Gustava Havla spojí se seriálem IRRC. „Propojení zatáček s IRRC nabídne to nejlepší a nejkvalitnější závodění, které je na hořické trati možné v současnosti vidět,“ řekl ředitel hořických závodů a místopředseda AMK Hořice Tomáš Jenčovský

Spojením ale odpadne tradiční kategorie Klasika, která se v rámci zatáček nepojede. „Velice nás tento fakt mrzí, ale určitě se na krásné klasické stroje budeme těšit v roce 2022,“ dodal Jenčovský. Pořadatelé doufají, že je to poslední změna, kterou musí kvůli pandemii dělat.  

Závod s více než osmdesátiletou tradicí 

Závod 300 Zatáček Gustava Havla se na unikátním okruhu v Hořicích jezdí už od roku 1936. Název vznikl z faktu, že po dvanácti kolech závodu ujede závodník přesně 312 zatáček. Závodníci, na trati dlouhé přes pět kilometrů, projíždějí centrem města i lesy kolem Hořic.  

Od roku 1968 nese závod jméno Gustava Havla, českého závodníka, který patřil mezi světovou špičku a tragicky zahynul v roce 1967. 

Na startu závodu stanulo několik desítek hvězdných jezdců, kteří sbírali vavříny na Mistrovstvích Evropy i Mistrovstvích světa. Svých 300 zatáček si odjel například Bohumil Staša. Ten na Mistrovství Československa silničních závodů motocyklů od roku 1965 do roku 1980 získal 17 zlatých, osm stříbrných a čtyři bronzové medaile. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto AMK Hořice

Štítky AMK Hořice, 300 zatáček, Hořice motorky, sport, tradice, Jičínsko, odloženo IRRC, spojení, Hořice, Gustav Havel, Bohumil Staša

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatáčky Gustava Havla v Hořicích odloženy. Organizátoři chtějí závody spojit s IRRC  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.