Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Fakultní nemocnice Hradec Králové spustila testování zaměstnanců

Fakultní nemocnice Hradec Králové dnes spustila dobrovolné testování zaměstnanců antigenními testy. Na jednotlivých pracovištích bude pokračovat i v následujících dnech. Fakultní nemocnice je největším zdravotnickým zařízením v Královéhradeckém kraji, zaměstnává více než pět tisíc lidí. Nemocnice Královéhradeckého kraje začaly s plošným testováním minulý týden.

"Nemocnice pokračuje v testování veřejnosti. Výrazně stoupl počet zájemců o antigenní testy veřejnosti a na tento týden jsou již zarezervované všechny volné termíny na antigenní testy," řekl řekl mluvčí nemocnice v Hradci Králové Jakub Sochor.

Hradecká nemonice pokračuje také v testování veřejnosti PCR testy, například v sobotu její tým provedl více než 600 odběrů. Přes 200 jich bylo pozitivních. "Pokračuje také očkování zdravotníků a nejstarších seniorů vakcínami proti covidu-19," uvedl Sochor.

Situace v nemocnicích v hradeckém kraji se stabilizuje. Fakultní nemocnice Hradec Králové evidovala k dnešnímu dni zhruba 210 pacientů s covidem-19, z toho více než 50 je na jednotkách intenzivní péče. "Zátěž na personál nemocnice je i nadále velmi vysoká," řekl Sochor. Pacienty s covidem léčí v kraji kromě hradecké nemocnice také pět krajských nemocnic a soukromá ve Vrchlabí.

Z dnešních údajů ministerstva zdravotnictví vyplynulo, že epidemie v kraji zpomaluje ve všech pěti okresech. V Královéhradeckém kraji se nyní šíří nákaza nejrychleji v okrese Jičín, kde za posledních sedm dní připadá zhruba 953 nemocných na 100.000 obyvatel. Na Náchodsku podle tohoto přepočtu přibylo zhruba 862, na Hradecku 834, na Rychnovsku 820 a na Trutnovsku 504 případů. Před týdnem byly sedmidenní nárůsty případů v přepočtu na 100.000 obyvatel v okresech Náchod, Rychnov nad Kněžnou, Jičín, Hradec Králové a Trutnov zhruba 1030, 976, 964, 960 a 687 případů, vyplynulo z ministerských údajů.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, nemocnice, Královéhradecký, kraj, FNHK, Hradec Králové, testování, zaměstnanci, COVID-19, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Královéhradecký kraj, rychlý antigenní test, Jakub Sochor, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fakultní nemocnice Hradec Králové spustila testování zaměstnanců  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.