Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Od neděle budou platit nové jízdní řády. Jezdit bude více přímých spojů

Od neděle 7. března budou v Královéhradeckém kraji platit nové jízdní řády. Nové změny přinesou především více přímých spojů mezi většími městy. Nový rozpis se bude týkat především Hradce Králové. Novinky čekají i na cestující v Trutnově, Náchodě nebo Deštném v Orlických horách.

Nové přímé spoje budou jezdit například mezi Hradcem Králové a Deštným v Orlických horách. V odpoledních špičkách se přidají i další linky, které dovezou cestující z krajské metropole do Dobrušky a Třebechovic pod Orebem. Tyto spoje vyjedou každou hodinu. Nové spoje budou jezdit i mezi Náchodem a Trutnovem. 

„Stávající nabídku spojů mezi Trutnovem a Hradcem Králové doplní další spoje tak, že od 6:20 do 18:30 budou jezdit z Hradce Králové každé dvě hodiny. Mezi Hradcem Králové a Dvorem Králové nad Labem tyto spoje prokládají i vlaky. Ty jedou každou hodinu,“ říká radní Královéhradeckého kraje Václav Řehoř (ODS). Přetížené dopravě v okolí Adršpašsko-teplických skal mají pomoct čtyři páry víkendových autobusových spojů, které pojedou z Police nad Metují a zpět. 

Cestující veřejnou dopravou mají k dispozici nový informační web. Pomůže s orientací

Královéhradecký kraj spustil nové internetové stránky pro cestující ve veřejné dopravě. Kromě aktuálních spojů a výluk zde lidé najdou například i tipy na výlet nebo statistiky o dopravě v regionu.

Novinky na mezikrajských linkách

Královéhradecký a Středočeský kraj vytvořil takzvanou dopravní koncepci Libáňská. „Cílem navržených úprav je zejména posílení spojení oblasti Libáně, Kopidlna a Dětenic do Mladé Boleslavi, která je významným spádovým centrem pro daný region. Cestujícím v oblasti Libáně doporučujeme podrobnější studium jízdních řádů,“ dodává Řehoř. 

Více přímých spojů slibuje jízdní řád i mezi Jičínem a Mladou Boleslaví.

Ohodnoť článek

Autoři

Štítky jízdní řád, neděle, spoj, linka, autobus, vlak, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, Královéhradecký kraj, Trutnov, Náchod, Deštné v Orlických horách, Václav Řehoř, ODS, Dobruška, Třebechovice pod Orebem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od neděle budou platit nové jízdní řády. Jezdit bude více přímých spojů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.