Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po zápasu se Spartou čeká Mountfield Dynamo z Pardubic. Východočeské derby bude vysílat televize

Mezi divácky nejatraktivnější zápasy v rámci nejvyšší hokejové soutěže patří rozhodně derby. To východočeské mezi Hradcem Králové a Pardubicemi čeká fanoušky dnes od 17:20. Kvůli pandemickým opatřením se i tento zápas musí odehrát bez fanoušků. Vysílat ho bude alespoň Česká televize.

Úvodní buly bude vhozeno na ledě pod Bílou věží už v 17:20, přenos České televize začne o dvacet minut dříve.

V rámci letošní sezóny je to čtvrté východočeské derby. První dvě ovládl Hradec Králové 2:5 a 3:2, ze třetího vyšlo s výhrou Dynamo za stavu 4:3. Dlouhodobě se ve vzájemných zápasech daří hokejistům z Hradce Králové. Z posledních 35 utkání Mountfield vyhrál v 18 utkáních.

Hradci Králové se v posledních zápasech dařilo a tým se tak dostal na páté místo tabulky. Do dnešního zápasu nastoupí s 80 body. Výhra by tak mohla teoreticky stačit na čtvrtou příčku, kde je v tuhle chvíli Liberec.

Poslední zápas se Spartou Hradec Králové nezvládl

V posledním zápasu 47. kola extraligy podlehl Hradec Králové Spartě 1:4, hrál se tuto neděli. Tým Mountfieldu tak neuhrál v sezoně se Spartou ani bod, ve všech čtyřech duelech vstřelil vždy maximálně jeden gól.

"Zápas bych rozdělil na dvě fáze. Hra pět na pět byla docela slušná, hlavně ve třetí třetině, kdy jsme vyrovnali a měli pak i spoustu šancí. Jenže potom je druhá fáze: přesilovky, oslabení, speciální týmy. Bohužel jsme to nehráli dobře. Dostali jsme dva góly v přesilovce soupeře, jeden v jeho oslabení. Speciální týmy máme bohužel slabší než Sparta,“ řekl za hradecké hokejisty kouč David Kočí.

Do play off postupují jen čtyři nejlepší

Vzhledem k předpokládaným dopadům pandemie je Tipsport extraliga v letošní sezóně nesestupová. Zatímco nejlepší čtyři mužstva základní části postoupí do play off přímo, týmy na páté až dvanácté příčce čeká předkolo. To se bude hrát na tři vítězná utkání.

Vítězství v základní části a Pohár prezidenta Českého hokeje obhajují Bílí Tygři Liberec, nováčkem Tipsport extraligy je Madeta Motor České Budějovice, která vystupovala v nejvyšší soutěži naposledy v sezóně 2012/13.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield, Dynamo, derby, sport, hokej, Hradec Králové, bilance, Česká televize, přenos, extraliga, HC Dynamo Pardubice, HC Sparta Praha, Mountfield Hradec Králové, Bílí Tygři Liberec, Extraliga ledního hokeje, Madeta Motor České Budějovice, David Kočí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po zápasu se Spartou čeká Mountfield Dynamo z Pardubic. Východočeské derby bude vysílat televize  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.