Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kraj chce spustit druhou fázi očkování v dubnu. Hledají se dobrovolníci do velkokapacitních očkovacích center

Ačkoliv očkování proti onemocnění COVID-19 vázne a vakcíny je nedostatek, Královéhradecký kraj věří, že s druhou fází začne na začátku dubna. Tedy podle plánu. Se zahájením další fáze by se měla otevírat i velká očkovací centra, kde bude možné naočkovat co největší počet obyvatel.

Během prvních tří měsíců Královéhradecký kraj dostal něco kolem 60 tisíc dávek vakcín. Od dubna by mělo do kraje proudit 100 dávek měsíčně. „Osobně budu na vládu nadále vyvíjet tlak pro zvýšení počtu vakcín nad rámec plánovaných dodávek, zejména pro nejpostiženější oblasti našeho kraje. Nepřestávám věřit, že situaci nakonec zvládneme,“ tvrdí hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).

Královéhradecký kraj v těchto dnech hledá dobrovolníky, kteří jsou ochotni pomoci s personálním zabezpečením velkých očkovacích center. Speciálně pro ně byla zřízena nová e-mailová adresa ockovani@kr-kralovehradecky.cz a telefonní linka 722 960 355, kde získají základní informace.

Očkovací centra mají vzniknout v Hradci Králové, Náchodě, Trutnově, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem, Rychnově nad Kněžnou, ve Vrchlabí, Novém Bydžově, Broumově a také v Jaroměři. Zda se od dubna spustí i očkování v ordinaci praktických lékařů záleží na tom, zda bude dostatek vakcíny od společností Moderna a AstraZeneca.

Tento týden se otevřelo několik termínů pro seniory

Tento týden se podařilo uvolnit několik volných termínů pro naočkování lidí starších 80 let. Kapacita se uvolnila po doočkování první skupiny očkovaných lidí a také očkovací fázi v domovech pro seniory.

„Do konce února očekáváme dodávku zhruba 8 tisíc dávek vakcíny Pfizer a předpokládáme, že většina z tohoto počtu již půjde na první dávku seniorům starším 80 let, kteří jsou registrovaní v systému,“ říká hejtman Červíček.

Dvůr Králové zahájí očkování seniorů nad 80 let. Podmínkou je registrace termínu

V pátek 19. února zahájí Městská nemocnice Dvůr Králové nad Labem očkování seniorů nad 80 let. Očkování je prozatím určeno pouze pro ty, kteří se registrovali k očkování prostřednictvím webových stránek ministerstva zdravotnictví. Tito lidé byli...

V Královéhradeckém kraji se stále očkuje pouze na sedmi místech: v Hradci Králové, Trutnově, Náchodě, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem a ve Vrchlabí. V domovech pro seniory zařizují očkování mobilní týmy.

Registrace k očkování stále probíhá prostřednictvím centrálního registračního systému. Po zaslání takzvané zvací SMS zprávy si lidé mohou rezervovat termín a nechat se očkovat na jednom ze sedmi zmíněných očkovacích míst.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky očkování, fáze, Královéhradecký, kraj, centra, region, vakcína, plán, očkovací centrum, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Hradec Králové, Náchod, Trutnov, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj chce spustit druhou fázi očkování v dubnu. Hledají se dobrovolníci do velkokapacitních očkovacích center  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.