Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Mobilní pobočka České pošty bude zajíždět i na Trutnovsko. V okolních obcích bude jednou týdně

Právě dnes zahajuje mobilní pobočka České pošty provoz v integrovaných obcích města Trutnov. Až do konce nouzového stavu bude jezdit dodávka každý čtvrtek do Libče a Voletin. Na mobilní pobočce lidé vyřídí prakticky vše, co v klasické kamenné pobočce.

„Jde o službu našim občanům, kteří by kvůli poštovním službám museli zajíždět do centra města, což v současné pandemické situaci například seniorům nedoporučujeme,“ vysvětluje místostarosta Trutnova Tomáš Eichler (Piráti). Radnici v Trutnově oslovila sama Česká pošta.

V Libči bude mobilní pobočka České pošty každý čtvrtek od 11:30 do 12:00. Zaparkovaná bude na místním fotbalovém hřišti. Následně přejede do Voletin, kde bude u hospody v čase od 12:30 do 13:00.

Přestavba auta vyšla téměř na milion korun

Česká pošta používá k provozu mobilních poboček klasickou dodávku Peugeot Boxer. Uvnitř vozu má doručovatel vybavení včetně trezoru na peníze. V mobilních pobočkách jde zařídit například posílání i příjem vnitrostátních i mezinárodních zásilek. K dispozici jsou poštovní poukázky, služby SIP, prodej kolku, cenin, telefonních karet, tisku, obalu a doplňkového zboží.

„Je to doslova kamenná pobočka na kolečkách. Po vyhodnocení dat z fungování pilotního provozu Česká pošta postupně rozšiřuje lokality, do kterých svůj vůz posílá," řekl ředitel byznys developmentu České pošty Martin Vránek.

Česká pošta je v poslední době kritizována kvůli rušení poboček na venkově, prodlevám v doručování zásilek a v poslední době i kvůli omezování provozní doby. Podle údajů ze srpna Česká pošta provozuje celkem 3200 poštovních poboček a zaměstnává 29.000 lidí.

Ohodnoť článek

Foto Česká pošta

Štítky Česká pošta, Trutnovsko, mobilní pobočka, dodávka, služby, Libeč, Voletina, Trutnov, okres Trutnov, Voletiny, Tomáš Eichler, Česká pirátská strana, Peugeot Boxer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mobilní pobočka České pošty bude zajíždět i na Trutnovsko. V okolních obcích bude jednou týdně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.