Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Hradecké mateřské školy Třebechovická a Lužická se dočkají rekonstrukce. Město hledá firmu, která ji provede

Hradec Králové se rozhodl zmodernizovat dvě mateřské školy – Třebechovickou a Lužickou. Ještě v letošním roce mají budovy dostat například nové zateplení nebo rekuperaci vzduchu. Radnice má připravené podmínky k výběrovému řízení, které chce zahájit v těchto dnech.

„Samotné stavební práce by na obou školách měly začít v červnu. Dokončeny budou k poslednímu září,“ řekla mluvčí magistrátu Kateřina Šmídová. V plánu je na obou budovách vyměnit fasády a střechy. Nová má být i elektroinstalace, větrání a klimatizace. Radnice za novinky zaplatí zhruba 23 milionů korun.

 „Předpokládaná cena je u obou školek stejná. Pro jednu školku představují stavební práce 10,5 milionu korun. Po dalším milionu spolknou servisní náklady,“ vysvětluje náměstek primátora Jiří Bláha (ODS). Finální cenu ale určí až výsledek výběrového řízení, vypsáno by mělo být ještě během února.

Hradec Králové bude na rekonstrukci obou školek žádat dotaci z Evropské unie. „O dotace jsme žádali na každý úkon a každou školku zvlášť, tedy zvlášť na rekuperaci a zvlášť na zateplení,“ vysvětluje náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO). Na opravu Třebechovické budovy může radnice získat až pět milionů, na Lužickou pak 4,7 milionu korun.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky školka, mateřská škola, Třebechovická, Lužická, rekonstrukce, Hradec Králové, fasáda, střecha, elektroinstalace, Evropská unie, Jiří Bláha, ODS, Monika Štayrová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecké mateřské školy Třebechovická a Lužická se dočkají rekonstrukce. Město hledá firmu, která ji provede  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.