Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

O roušky na Trutnovsku je zájem. Města budou v rozdávání pokračovat i v dalších dnech

Města v okrese Trutnov začala rozdávat roušky, které do regionu poslala vláda. Půl milionu kusů bylo rozděleno do Vrchlabí, Dvora Králové nad Labem a Trutnova. Například ve Dvoře bylo rozdáno prvních 700 kusů, s distribucí proto město pokračuje i dnes. Další roušky místním nabídne i Trutnov, zbytek skončí v sociálních službách.

„Lidé si pro roušky mohou chodit i v dalších dnech, informační centrum je otevřeno v režimu výdejního okénka,“ říká mluvčí radnice ve Dvoře Králové nad Labem Miroslava Kameníková. Otevřené je v pracovní dny od 8:30 do 16:00. Sociální služby během pondělí rozdali také 200 kusů roušek sociálně slabým a seniorům.

Lidé, kteří si nemohou pro roušky dojít osobně, mohou kontaktovat sociální pracovnice městského úřadu Dvůr Králové nad Labem. K dostižení jsou na telefonních číslech 737 079 690, 731 630 416 a 734 763 090.

V rozdávání pokračuje i Trutnov, zredukoval výdejní místa

Díky daru soukromého investora bylo nakonec možné přidělit každému pět kusů chirurgických ústenek. Zájem o ně byl velký. Jen během prvních dvaceti minut si pro ně na městský úřad přišlo dvacet lidí. Po prvních čtyřech hodinách bylo z úřadu vydáno bezmála dva tisíce kusů roušek pro 350 lidí.

Celkem Trutnov během pondělí rozdal 13.280 kusů chirurgických roušek. Zájem o ně nakonec projevilo přes 2,5 tisíce lidí. „Na distribuční místa jsme rozvezli celkem 149 600 kusů roušek. Většina pocházela z páteční dodávky ze skladu státních hmotných rezerv,“ říká starosta Trutnova Ivan Adamec (ODS).

I v následujících dnech si tak mohou lidé roušky vyzvednout. Radnice pouze upravila výdejní místa. Až do středy budou chirurgické ústenky k dostání na recepci městského úřadu a ve společenském centru UFFO. Od čtvrtka pak na pobočkách městských knihoven na Lípově náměstí a Horské ulici.

Roušky, které si nikdo nevyzvedne, skončí v organizacích sociální služby. Tedy v Oblastní charitě Trutnov, Mostu k životu, Pečovatelské službě Trutnov a Domovu pro seniory Trutnov. Část z nich bude přerozděleno i do škol.

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky Trutnovsko, roušky, distribuce, zájem, Dvůr, zásoba, nařízení, rouška, Trutnov, sociální služby, okres Trutnov, Dvůr Králové nad Labem, Vrchlabí, obecní úřad, Ivan Adamec, ODS, Uffo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O roušky na Trutnovsku je zájem. Města budou v rozdávání pokračovat i v dalších dnech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.