Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Hořický kros se poběží. Organizátoři mají připraveno několik variant, rozhodnou se podle pandemické situace

Během loňského roku padla řada velkých sportovních akcí. Jednou z nich byl i Hořický kros, který má na Jičínsku velkou tradici. Nyní se organizátorům podařilo najít náhradní termín a vymyslet varianty, které závodníkům dovolí vyběhnout. V jaké podobě bude závod vypadat, ovlivní aktuální pandemická situace v kraji.

V tuto chvíli pořadatelé počítají s variantou, kdy budou čipy závodníkům vydávány přes okénko. „Bylo by to vždy v určitém čase tak, aby se běžci neshlukovali a stejně tak by mohli startovat v rozmezí několika hodin,“ vysvětluje jeden z hlavních organizátorů Milan Janata

Nový termín Hořického krosu počítá s prvním jarním dnem, tedy nedělí 21. března. Hořický kros má na Jičínsku velkou tradici, proto se organizátoři rozhodli letošní ročník pojmenovat jinak. Oficiální Hořický kros 2021 se poběží až v tradičním termínu na podzim tohoto roku. „Běžci tedy budou moci v Hořicích svou sportovní sezonu začít i ukončit,“ vysvětluje Janata.

Ten zároveň upozorňuje na to, že se může pandemická situace v kraji rapidně zhoršit. V tom případě by bylo třeba hledat druhý náhradní termín. Organizátoři však věří, že se závod podaří uspořádat.

Přihlášky letos online

Letošní přihlášky mohou závodníci podávat online na oficiálním webu závod. „Zdali bude možnost přihlásit se až na místě, to zatím nevíme a bude to záležet na situaci. Lepší je tedy zaregistrovat se předem,“ upozorňují pořadatelé.

Trať pro závodníky zůstává stejná jako během posledního ročníku, měřit bude přes pět kilometrů. Jedinou změnou bude takzvaný seběh ke Kalíšku. Kvůli nepřístupné cestě se pravděpodobně poběží po silnici.

Novinkou jsou personalizované medaile pro předem přihlášené závodníky, avšak na medaili v cíli se může těšit každý účastník. „O konání dětského závodu rozhodneme až týden před akcí, ale pokud to jen trochu půjde, tak děti poběží“ slibují organizátoři.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Hořický kros, Hořice, Jičínsko, sport, běh, závod, tradice, termín, trať, přihlášky, online, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hořický kros se poběží. Organizátoři mají připraveno několik variant, rozhodnou se podle pandemické situace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.