Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Řidiče nezastavil ani varovný výstřel, pokusil se zmizet v lese. Nakonec skončil v poutech

Kvůli vysoké rychlosti chtěli policisté z nového Dálničního oddělení v Jaroměři zastavit ke kontrole řidiče v Hostinném. Ten měl ale jiné plány a vzdát se rozhodně nechystal. Sešlápl plyn a začal hlídce ujíždět. Byl natolik odhodlaný ujet, že ho nezastavil ani varovný výstřel.

„Asi po 400 metrech znenadání zastavil na kraji silnice a z vozu vystoupil spolujezdec. Policisté tedy opustili vůz a chtěli muže zkontrolovat, přičemž on před nimi začal opět ujíždět,“ vysvětluje mluvčí policie Šárka Pižlová. Svojí jízdou ohrožoval chodce, ostatní řidiče i sebe. Policisté se proto rozhodli několikrát varovně vystřelit. Ani to však řidiče nepřesvědčilo k zastavení.

Zběsilá honička skončila o několik stovek metrů dál, kde řidič nezvládl řízení a s autem skončil v příkopu. Následně se pokusil utéct v nedalekém lese. Tam ho hlídka po chvíli dopadla a pod hrozbou střelné zbraně spoutala.  

„Následně policisté zjistili, že osmadvacetiletému muži byl ve třech případech vysloven zákaz řízení motorových vozidel s výkonem až do října roku 2022,“ dodává mluvčí. Dechová zkouška potvrdila, že řidič před jízdou nepil. Pozitivní byl ale test na drogy. V případě prokázání viny mu hrozí až dva roky ve vězení.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky řidič, policie, video, pronásledování, Hostinné, výstřel, zbraň, zatčení, doprava, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidiče nezastavil ani varovný výstřel, pokusil se zmizet v lese. Nakonec skončil v poutech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.