Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kam na střední? Kraj spustí informační linku pro deváťáky, kteří vybírají další školu

Současná pandemická situace nechala studenty nejvyšších ročníků u počítačů. Jen díky nim se mohla většina z nich kouknout alespoň na online dny otevřených dveří. Královéhradecký kraj proto spustí informační linku pro deváťáky základních škol a jejich rodině. Operátoři pomohou s výběrem a orientací na poli středních škol.

„Nabídka středních škol je v našem kraji veliká, od klasických gymnázií přes střední odborné školy po střední odborná učiliště. Deváťákům a jejich rodičům, kteří se dosud nerozhodli, kam podat přihlášku, nabízíme pomoc s výběrem střední školy,“ vysvětluje náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek (Piráti).

Informační linka bude fungovat od konce února každý všední den od 8:00 do 16:00 na telefonním čísle 702 209 346. Na druhé straně telefonu bude sedět pracovník z oboru školství, který odpoví na případné dotazy ohledně výběru střední školy.

S výběrem další školy deváťákům může pomoct i brožura s názvem „Oborovník aneb Kam na střední?“. V něm studenti a jejich rodiče najdou kompletní seznam středních škol v Královéhradeckém kraji. Ten je k dostání i online na školském portálu kraje. 

Pro první kolo přijímacího řízení platí odevzdání přihlášek do 1. března 2021.

Ohodnoť článek

Foto EDUCAnet

Štítky škola, střední, přijímačky, infolinka, Královéhradecký, kraj, pomoc, výběr, deváťák, rodič, střední škola, Královéhradecký kraj, Česká pirátská strana

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam na střední? Kraj spustí informační linku pro deváťáky, kteří vybírají další školu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.