Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Královéhradecký kraj chce hostit dětské olympijské hry. Konat se mají ve Špindlerově Mlýně

X. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2023 by Královéhradecký kraj uspořádal ve Špindlerově Mlýně v Krkonoších. Náklady na uspořádání sportovní akce dosahují částky kolem 30 milionů korun, kraj by musel část zaplatit z vlastní kapsy. Záměr rady bude muset posvětit i zastupitelstvo.

Ve Špindlerově Mlýně se v minulosti konalo několik velkých zimních akcí. Například v roce 2019 Světový pohár žen ve sjezdovém lyžování. Horské středisko pořádalo i několik slalomů a obřích slalomů žen.

"Špindlerův Mlýn splňuje veškeré podmínky lyžařských svazů na úroveň soutěží i další podmínky pro konání a potřeby například České televize, která by měla realizovat hodiny přímých přenosů včetně olympijského studia a dalších sestřihů," vysvětlil novinářům náměstek hejtmana Arnošt Štěpánek (Piráti).

Královéhradecký kraj vybíral z několika středisek v Krkonoších i Orlických horách. Kvůli logistice nakonec vybral právě Špindlerův Mlýn. Středisko má vyhovující sportovní zázemí, dopravní obslužnost a dostatek hotelů. Organizátor her musí zařídit zhruba tisícovku lůžek pro krajské výpravy sportovců.

Rada Královéhradeckého kraje v těchto dnech připravila přihlášku, kterou odešle Českému olympijskému výboru. Ten následně rozhodne o tom, kde se budou zimní hry konat. "Na 90 procent jsme na tom s olympijským výborem dohodnuti. Nemám signál, že by se o toto pořádání nějaký jiný kraj ucházel na takové úrovni intenzity jako my," řekl Štěpánek. Kompletní podobu přihlášky musí schválit i zastupitelstvo.

X. zimní olympiády dětí a mládeže České republiky 2023 počítají se zařazením rovné desítky sportů. Mezi nimi bude například alpské lyžování, běžecké závody, biatlon, krasobruslení, hokej a dokonce skicross.

Kraj hostil hry naposledy v roce 2006

Zimní olympiády dětí a mládeže se konají napříč Českou republikou od roku 2004. V roce 2006 byla celá akce uspořádána právě v Královéhradeckém kraji Špindlerově Mlýně, Jilemnici, Lomnici nad Popelkou, Trutnově, Dvoře Králové nad Labem a Vrchlabí. Od té doby dětské hry kraj nehostil.

Minulý ročník byla zimní olympiáda uspořádána v Karlovarském kraji. V lednu se sportovci sjeli do Karlových Varu, Ostrova, Jáchymova, na Klínovec a Boží Dar.

Ohodnoť článek

Foto czechteam.info

Štítky olympiáda, děti, mládež, ČR, hry, Špindlerův Mlýn, Krkonoše, žádost, program, tradice, Královéhradecký kraj, olympijské hry, Zimní olympijské hry, Česko, Česká televize, Česká pirátská strana, Český olympijský výbor, Orlické hory

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj chce hostit dětské olympijské hry. Konat se mají ve Špindlerově Mlýně  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.