Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Řidiči na Hradecku dostanou do konce roku 35 kilometrů nových dálnic. Částečně uleví dopravě v krajském městě

V okolí Hradce Králové by se mělo do konce letošního roku otevřít 35 kilometrů nových dálnic. Nejvíce očekávanou je trasa D11 z Hradce Králové do Jaroměře. Ta je rozdělena do dvou úseků o celkové délce zhruba 22,5 kilometrů. Další 12,6 kilometrů se otevře na D35.

O dostavění dvou nových úseků mezi krajskou metropolí a Jaroměří psala Hradecká Drbna ZDE. Podle Ředitelství silnic a dálnic stavba pokračuje bez komplikací i v zimních měsících. Kompletní otevření 17. prosince proto stále platí.

U Hradce Králové roste řidičům dálnice doslova před očima. Auta jedoucí z Hradce Králové na Jičín už jedou po části nové mimoúrovňové dálniční křižovatky. Na dalších úsecích už dálnice také dostává konkrétní obrysy. „Na části trasy jsou již položeny asfaltové vrstvy či nainstalovány protihlukové stěny,“ potvrdil Hradecké Drbně mluvčí ŘSD Jan Studecký.

Nový úsek dálnice D11 dopravu v centru Hradce Králové výrazně nezlepší. Méně provozu lze očekávat především na současné silnici I/11 od nájezdu na dálnici v Kuklenách k ČKD. Tu teď využívá veškerá tranzitní doprava jedoucí od Prahy nebo Chlumce nad Cidlinou na Náchod a dál do Polska. Výrazně však uleví trase od kruhového objezdu u ČKD až do Jaroměře. Současná silnice už kapacitně přestává stačit.  

Na novém úseku dálnice D11 budou pro řidiče k dispozici tři další sjezdy. U Smiřic a dva u Jaroměře. Zde se bude budoucí dálnice napojovat na plánovaný obchvat Jaroměře. Nový úsek bude mít celkem 16 mostů a stát vyjde na víc než čtyři miliardy korun.

Další kus dálnice se otevře z Opatovic

Velkou úlevu dopravě v Hradci Králové přinese nově otevřený úsek D35 z Opatovic k Holicím. Předpokládá se, že všechny auta jedoucí od toho směru využijí nově otevřeného úseku, po kterém se dostanou až na D11. Společně je tak vyvede z centra města.

Původní termín otevření D35 z Opatovic do Časů byl plánovaný na březen 2022. Nyní je v plánu novou část dálnice otevřít ještě v letošním roce. Na trase už rostou mosty i mimoúrovňové křižovatky u Dašic, Časů i Rokytna.

Ohodnoť článek

Foto YouTube, Petr Kallen | Zdroj HKCity

Štítky D11, D35, Hradec Králové, Královéhradecký, Pardubický, kraj, doprava, stavba, ŘSD, dálnice, Jaroměř, Královéhradecký kraj, Dálnice D11, Ředitelství silnic a dálnic, silnice, Smiřice, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči na Hradecku dostanou do konce roku 35 kilometrů nových dálnic. Částečně uleví dopravě v krajském městě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.