Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Psi na útěku prokousali plot a pozabíjeli téměř všechna zvířata v hradecké minizoo

Dvojce psů se prokousala skrz plot a kari sítě a zaútočila na zvířata v královéhradecké minizoo. Útok nepřežilo pět daňků, tři klokani včetně vzácného albína, pštros a dvě husy. Naživu zůstala jen dvě mláďata daňka, která se před psy stihla schovat.

„Bylo to hrozné. Když jsem dorazila na místo, vypadalo to tu jako v hororu,“ popsala majitelka výběhu Romana Mašková pro CNN Prima News. Minizoo byla součást Saunového světa Tropicana, který Mašková v Hradci Králové provozuje. Škodu odhaduje na více než 140 tisíc korun.

Psi, kteří utekli ze zhruba kilometr vzdálené usedlosti, v podstatě zlikvidovali celou minizoo. Z celé početné skupiny přežila jen dvě mláďata daňka, která se před útokem psů stihla schovat. Když dorazil na místo veterinář, nezbývalo mu, než některá přeživší zvířata uspat. „Jejich zranění už nebyla slučitelná se životem, jen by se trápila,“ vysvětlila Romana Mašková.

Psi svému majiteli utekli již potřetí, ale nikdy předtím na žádná zvířata nezaútočili. „Musím se zastat majitele, docela ho pranýřují. On sám toho lituje. Nevěděl, co jeho psi mohou způsobit. Nečekal, že by se něco podobného mohlo stát. Takže jsme se s ním nějak dohodli, projevil i lítost,“ říká Mašková. Přesto má obavu, aby se něco podobného neopakovalo znovu, proto uvažuje, že nechá ohradu oplotit elektřinou.

K útoku psů došlo na konci ledna a případ momentálně řeší Městská policie Hradec Králové jako přestupek, protože majitel řádně nezabezpečil své dva psy.  

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Saunový svět Tropicana, Romana Mašková | Zdroj CNN Prima News

Štítky útok, zvířata, pes, minizoo, policie, Hradec Králové, CNN Prima News

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Psi na útěku prokousali plot a pozabíjeli téměř všechna zvířata v hradecké minizoo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.