Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Radnice bude muset navýšit rozpočet na podporu drobným podnikatelům. Žádostí přišlo více než se čekalo

Do konce ledna mohli na Magistrát města Hradec Králové podávat podnikatelé žádosti o finanční podporu. Radnice měla v rámci programu Antivirus II vyčleněno 3,4 milionu korun. Do podatelny nakonec dorazilo 360 žádostí, což odpovídá částce kolem čtyř milionů korun. I tak chce radnice dát peníze všem.

Zaměstnanci magistrátu nyní začínají kontrolovat jednotlivé žádosti. Předpokládá se, že žádosti některých žadatelů budou muset být vyřazeni kvůli nedodržení podmínek. I tak je jasné, že bude žádáno o víc než 3,4 milionu korun. „Budeme se snažit tuto částku dorovnat, abychom mohli podnikatelům trošku ulevit,“ řekl na tiskové konferenci primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek (ODS).

Žadatelé, kteří podmínky splnili, budou posuzovat během února radní i zastupitelé města. V březnu chce město začít vyplácet peníze. Původně bylo v plánu, že podnikatelé dostanou maximálně deset tisíc korun. Až o 30 tisíc korun mohli žádat majitelé hotelů, těch se ale ozvalo pouze 13. Magistrát tak plánuje peníze pro hoteliéry přerozdělit mezi menší podnikatele, tak aby se dostalo na všechny.

„Možná ale bude třeba finanční prostředky navýšit, to ale budeme vědět až po pečlivém prověření jednotlivých žádostí a jejich posouzení hodnotící komisí. Při přípravě rozpočtu na letošní rok byla vyčleněna rezerva,“ vysvětluje náměstkyně primátora Monika Štayrová (ANO).

Kromě finanční podpory mohou podnikatelé v Hradci Králové využívat i další úlevy. Do konce roku například nemusí hradit poplatky za předzahrádky. Stále také mohou podávat žádost o slevu na nájemném v nebytových prostorách ve vlastnictví města. To mohou udělat online na webových stránkách města.

V první vlně bylo rozdáno přes sedm milionů

Antivirus II je už druhý balíček, který má pomoct drobným podnikatelům v Hradci Králové. V rámci jarního kola magistrát města vyčlenil 10 milionů korun. Nakonec rozdal 7,3 milionů, sešlo se celkem 420 žádostí. Jednotlivé finanční podpory tak dosahovali až 25 tisíc korun.

"Darované finance budou moci hradečtí podnikatelé využít například na mzdy a související odvody, na energie nebo na platby za nájemné ve stanovených případech," dodal primátor.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Antivirus II, Hradec Králové, pomoc, finance, podnikatelé, podpora, žádosti, kontrola, posuzování, peníze, Magistrát města Hradec Králové, magistrát, primátor, Alexandr Hrabálek, ODS, Monika Štayrová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice bude muset navýšit rozpočet na podporu drobným podnikatelům. Žádostí přišlo více než se čekalo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.