Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Očkovaní v kraji zpomalilo, ale pokračuje. Druhou fázi chce kraj rozjet v dubnu

Kvůli nedostatku vakcíny v Královéhradeckém kraji výrazně zpomalilo očkování seniorů a zdravotníků. Je totiž třeba pohlídat aktuálně dostupné dávky a rezervovat je na druhé kolo podávání vakcíny. K pondělku bylo vyočkováno necelých 14 tisíc dávek.

„Musím všechny obyvatele našeho kraje ujistit, že jsme nepřestali očkovat. Očkujeme všechny vakcíny, co máme každý týden k dispozici,“ potvrdil hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).

Od zahájení očkování dorazilo do Královéhradeckého kraje 15 tisíc dávek od společnosti Pfizer. V následujících dvou týdnech Královéhradecký kraj pozastaví nábor nových zájemců o očkování. Na ty by se mělo dostat koncem měsíce. To má hejtmanství přislíbeno zhruba osm tisíc dávek vakcíny.

„Chci proto všechny na tomto místě požádat o trpělivost a pochopení. Děláme vše pro to, abychom mohli očkovat co nejvíce zájemců, v první řadě je ale nezbytné, aby vakcínu dostali ti nejohroženější z nás a ti, co dostali už první dávku,“ doplnil hejtman.

V Královéhradeckém kraji se očkuje na sedmi místech – v nemocnicích v Hradci Králové, Náchodě, Trutnově, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem, Rychnově nad Kněžnou a také ve Vrchlabí. V současné době se na očkování mohou registrovat pouze osoby starší 80 let a zdravotníci.


Královéhradecký kraj hledá dobrovolníky do očkovacích center

V druhé fázi očkování má v Královéhradeckém kraji vzniknout minimálně sedm očkovacích center. Hejtmanství nyní hledá dobrovolníky, kteří můžou pomoc s jejich provozem. Potřeba budou ve všech okresech našeho regionu.

Další fáze očkování bude spuštěna v dubnu

Hejtmanství předpokládá, že další fázi očkování bude moct spustit za dva měsíce. Právě od dubna by měl Královéhradecký kraj dostávat zhruba sto tisíc dávek vakcíny měsíčně. Ty by měla po kraji distribuovat Fakultní nemocnice Hradec Králové.

„Počítáme, že v druhém čtvrtletí roku budou v provozu očkovací centra v Hradci Králové, Náchodě, Trutnově, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem, Rychnově nad Kněžnou, ve Vrchlabí a nejspíše také v Broumově, Jaroměři a Novém Bydžově,“ dodává Červíček. Tato centra by mohla doplnit i ordinace praktických lékařů.

Ohodnoť článek

Foto FNUSA

Štítky očkování, Královéhradecký, kraj, dávky, vakcína, plán, pozastavení, nábor, hejtman, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, Pfizer, ODS, Hradec Králové, Trutnov, Náchod, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Očkovaní v kraji zpomalilo, ale pokračuje. Druhou fázi chce kraj rozjet v dubnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.