Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na korbě náklaďáku policie našla pět migrantů z Rumunska. Ministerstvo je pošle zpět

V obci Lipovka na Rychnovsku policie odhalila pět mladých migrantů, kteří se schovávali v nákladovém prostoru kamionu. Ani jeden z nich u sebe neměl potřebné doklady ani povolení k pobytu v České republice. Mladíci se do kamionu dostali pravděpodobně při cestě z Rumunska.

„Policisté zjistili, že se jedná o státní příslušníky Afghánistánu ve věku od 18 do 23 let, kteří mají požádáno o azyl v Rumunsku a Bulharsku a jejichž cílovou zemí měla být západní Evropa,“ řekla mluvčí policie Eliška Majerová.

Cizince hlídka převezla na policejní službu v Hradci Králové. Zde bylo rozhodnuto o tom, že jim bude zakázán pobyt v České republice, a proto se přestěhovali do Záchytného zařízení pro cizince. Jejich deportování do Rumunska bude s jejich zemí řešit Ministerstvo vnitra, nejde totiž o země Evropské unie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro JMK

Štítky migrant, Rychnovsko, kamion, policie, odhalení, Rumunsko, nákladní, auto, kontrola, Česko, okres Rychnov nad Kněžnou, Lipovka, Evropská unie, Bulharsko, Afghánistán, Ministerstvo vnitra České republiky, Západní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na korbě náklaďáku policie našla pět migrantů z Rumunska. Ministerstvo je pošle zpět  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.