Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Krajské nemocnice dnes začínají očkovat druhou dávkou. Očkování v regionu se zpomalilo

Nemocnice Královéhradeckého kraje se dnes přidali k Fakultní nemocnici Hradec Králové a začaly očkovat druhou dávku vakcíny proti nemoci COVID-19. Tento týden dorazilo do regionu zhruba půlka slibované dávky, proto očkování zpomalilo. Od 8. ledna bylo v krajských nemocnicích aplikováno zhruba 5,5 tisíc dávek.

Pokrácení očkovacích dávek v Královéhradeckém kraji zcela nezastavilo, hejtmanství pouze pozastavilo nábor nových zájemců. Podle zástupců nemocnice tak není druhé přeočkování v ohrožení.

"Největší komplikace to přineslo jičínské nemocnici, která musela rušit rezervace zhruba 360 lidem. Vzhledem k tomu, že musíme počítat s potřebným množstvím vakcíny na přeočkování poprvé očkovaných lidí, nemůžeme očkovat první dávkou tolik lidí, kolik bylo v plánu," řekla mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

S očkováním druhé dávky začala přesně před týdnem i nemocnice v Hradci Králové. Soukromá nemocnice má v plánu zahájit druhé kolo očkování v pondělí 1. února, doteď naočkovala zhruba 670 lidí.

"Čtrnáct dní jsme nevakcinovali, v pondělí začneme druhé kolo. Na přeočkování dávky máme. Naše očkovací centrum nové rezervace nepřijímá, nemáme dostatek vakcín. Spolupráce s krajem je perfektní, problém je jinde," řekl ředitel vrchlabské nemocnice Michal Mrázek.

V Královéhradeckém kraji se očkuje vakcínou firmy Pfizer/BioNTech. Příští týden by měla do kraje dorazit i vakcína od společnosti Moderna. I tu bude mezi zdravotnická zařízení v kraji distribuovat Fakultní nemocnice Hradec Králové.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vakcína, očkování, nemocnice, Královéhradecký, kraj, FNHK, nedostatek, registrace, druhé, kolo, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Pfizer, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajské nemocnice dnes začínají očkovat druhou dávkou. Očkování v regionu se zpomalilo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.