Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V Hradci Králové se rozšiřuje zubní pohotovost. Akutní případy budou řešit i jednotlivé ordinace

V současné době funguje v Hradci Králové zubní pohotovost pouze ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové. To by se však mělo změnit. Hejtmanství se domluvilo s několika ordinacemi, které budou nově poskytovat neodkladnou péči.

„V konkrétní dny bude zubní pohotovost poskytována zubními lékaři přímo v jejich ordinacích. Mimo uvedené termíny bude stomatologická pohotovost poskytována ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, jak byli pacienti dosud zvyklí,“ potvrzuje radní kraje Zdeněk Fink (HDK).

Jednotlivé ordinace se budou v poskytování neodkladné péče střídat. Jako první bude 8. února držet pohotovost BELI stomatologické centrum na Ulrichově náměstí v Hradci Králové. Postupně se pak přidají i ordinace na Slezském Předměstí, Vysoké nad Labem nebo Kopečku. Kompletní rozpis najdou lidé na webových stránkách Královéhradeckého kraje nebo přímo na tomto odkazu.

„V případě stomatologické pohotovosti sloužené mimo areál Fakultní nemocnice Hradec Králové, tedy ve vlastních ordinacích lékařů, může docházet ke změnám,“ upozorňuje mluvčí krajského úřadu Lukáš Vaníček.

Ordinace zubní pohotovosti v areálu nemocnice zůstává v přízemí Stomatologické kliniky. Otevírací doba ve všední dny je od 16:00 do 21:00. O víkendech a svátcích došlo ke změně. Pohotovost tak bude držena od 08:00 do 19:00.

V Královéhradeckém kraji je pohotovostní služba v oboru zubní lékařství zajištěna v deseti městech: Hradci Králové, Novém Bydžově, Rychnově nad Kněžnou, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem, Trutnově, Vrchlabí, Jaroměři, Náchodě a Broumově.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky zubař, pohotovost, Hradec Králové, Královéhradecký, kraj, FNHK, ordinace, rozpis, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Zdeněk Fink, Hudební divadlo Karlín, Královéhradecký kraj, Beli, Stomatologická klinika, Slezské Předměstí, Kopeček (Bobravská vrchovina)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se rozšiřuje zubní pohotovost. Akutní případy budou řešit i jednotlivé ordinace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.