Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Královéhradecký kraj spustil očkovací infolinku. Operátoři pomůžou například s registrací

Královéhradecký kraj dnes spustil očkovací infolinku 495 817 110. Na té se lidé dozví potřebné informace o tom, jak postupovat při očkování. Dostupná bude každý všední den vždy od devíti ráno do tří odpoledne.

„V pátek začala registrace obyvatel starších 80 let do očkovacího systému. Lidé, kteří nemají přístup k internetu nebo jim s registrací nemohou pomoci blízcí a nedovolají se na centrální informační koronavirovou linku 1221, mohou využít krajskou informační linku na telefonním čísle 495 817 110, kde získají ty nejdůležitější informace, a třeba i pomoc s registrací,“ informoval hejtman Martin Červíček (ODS).

Krajská informační linka nemá fungovat jako náhrada za celostátní 1221, ale měla by sloužit jako její alternativa pro obyvatele z regionu.

Centrální registrační systém na očkování proti viru COVID-19 se spustil dnes ráno. Registrovat se mohou lidi starší 80 let. Po samotné registraci vakcíny je třeba si ještě rezervovat termín a místo očkování. V Královéhradeckém kraji je na výběr ze sedmi očkovacích míst; v nemocnicích v Hradci Králové, Náchodě, Trutnově, Jičíně, Dvoře Králové nad Labem, Rychnově nad Kněžnou a také ve Vrchlabí.

PŘEHLEDNĚ: Zítra se spouští rezervační systém na očkování. Jak na to?

V pátek 15. ledna se spustí rezervační systém očkování pro lidi starší 80. let. Po registraci samotného očkování se budou muset lidé ještě rezervovat. Tentokrát na jedno ze sedmi očkovacích míst v Královéhradeckém kraji. Hradecká Drbna přináší...

Vedle stránek ministerstva zdravotnictví lidé najdou o očkování také na krajském webu. Lidé mohou primárně získat informace či pomoc s registrací na centrální informační lince ke koronaviru 1221.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com, Královéhradecký kraj

Štítky linka, informace, Královéhradecký, kraj, očkování, COVID-19, koronavirus, registrace, 495 817 110, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj spustil očkovací infolinku. Operátoři pomůžou například s registrací  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.