Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Příjem žádostí o pejsky z útulku Hradec Králové pozastavil. Zájem o ně byl obrovský

Královéhradecký magistrát kvůli enormnímu zájmu o zabavené psy umístěné dočasně v městském útulku pozastavil příjem žádosti o jejich osvojení. Během pondělí a dneška přišlo na úřad více než 600 žádostí, psů je několik desítek. ČTK to dnes sdělili zástupci magistrátu. Jde o zhruba sedm desítek psů menších plemen, kteří byli v říjnu zabaveni z nařízení krajské veterinární správy v soukromé množírně na Hradecku.

"Vzhledem k počtu nabízených psů a již obdržených žádostí město příjem dalších pozastavuje. Přijaté žádosti se budou nyní vyřizovat a zaměstnanci útulku budou ověřené a potenciální úspěšné žadatele kontaktovat v pořadí, ve kterém byly žádosti zaslány na podatelnu hradeckého magistrátu," uvedli zástupci města.

Hradecký útulek může týrané pejsky nabídnout k osvojení. Město se dohodlo s jejich majitelem

Málo které téma vzbudilo ve veřejnosti takovou solidaritu, jako příběh 70 týraných pejsků. Ty policie do útulku v Hradci Králové přesunula na konci října poté, co je zabavila původnímu majiteli. Takové množství psů způsobilo v útulku nemalé...

Magistrát zveřejní novou výzvu až v případě, že se na základě obdržených žádostí nepodaří umístit všechny nabízené psy do nových domovů. Městu se v minulém týdnu podařilo získat psy do svého vlastnictví, a tak mohlo začít od pondělí nabízet zabavená zvířata zájemcům.

Péče o psy v městském útulku vyšla magistrát od října na více než milion korun. Částku, kterou muselo město vynaložit na péči o ně, magistrát nebude po bývalém majiteli vymáhat. Chce tím uspíšit přemístění zvířat k novým majitelům.

Policie v říjnu po oznámení veterinární správy v rodinném domě na Královéhradecku objevila v nevyhovujících podmínkách desítky psů menších plemen, například buldočků nebo čivav.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MMHK

Štítky zvířata, osvojení, útulek, žádost, Hradec Králové, pozastaveno, zájem, pes, Královéhradecký kraj, magistrát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příjem žádostí o pejsky z útulku Hradec Králové pozastavil. Zájem o ně byl obrovský  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.