Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Dětem na distanční výuku věnuje počítače UHK. Mezi učitele je rozdal Královéhradecký kraj

Královéhradecký kraj v posledních dnech zajistil několik stovek počítačů pro učitele vedoucí distanční výuku. Samotným dětem v potřebných rodinách se rozhodla pomoct Univerzita Hradec Králové. Ta jim věnuje své nevyužívané počítače.

Fakticky UHK věnuje počítače spolku Mluvme spolu, který celou akci zaštiťuje. Ten je následně přerozdělí do rodin, ve kterých jsou potřeba. „Mnoho lidí možná ani netuší, jak složitě zejména matky samoživitelky zápasí s finanční situací, která jim neumožňuje zajištění techniky pro distanční vzdělávání pro jejich děti. Naším úkolem je jim pomoci,“ říká prorektorka UHK pro strategii a rozvoj Pavlína Springerová.

Prvních 40 počítačů univerzita darovala spolku už minulý týden. Nyní se připravují další, které vyřadila Fakulta informatiky a managementu a Přírodovědecká fakulta. Ty se využijí v potřebných rodinách. Další počítače z Filozofické fakulty pak poputují do dětských domovů.

„Cílem je samozřejmě zabránit prohlubování vzdělávací propasti dané socio-ekonomickou nerovností v současné společnosti zatížené koronavirovou pandemií. Vedle darovaných počítačů univerzita opět vyzvala studenty, aby pomáhali, kde mohou. První vlnu jsme zvládli dobře a my jsme opět připraveni pomáhat i nyní,“ doplňuje rektor UHK Kamil Kuča.

Vláda mě stresuje víc než nemoc samotná, tvrdí táta dvou dětí. Studenti se učí distančně, restaurace bojují o přežití

Dnes začínají platit nová vládní nařízení, které vláda představila v pondělí večer. Od středeční noci musí být zavřené restaurace i školy. Řada podniků je tak opět závislá na objednávkách po telefonu a rozvozu jídel. Naopak rodiče museli...

UHK dětem, Královéhradecký kraj učitelům

Učitele potřebnou technikou postupně vybavuje sám Královéhradecký kraj. Ten v těchto dnech nakupuje 670 počítačů. Ty budou využívat učitelé vedoucí distanční výuku. Po skončení pandemie a návratu studentů do škol budou zkvalitňovat klasickou výuku.

Vedení Královéhradeckého kraje nakupuje nové notebooky na školy v regionu dlouhodobě. Během první vlny rozdělil pět milionu korun a za ně nakoupil 416 notebooků. „Ve druhé vlně to dělalo 3,5 milionů korun na 253 počítačů,“ říká náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši).

Hejtmanství nakoupilo počítače i do dětských domovů – to už v dubnu letošního roku. Celkem se jednalo o 187 počítačů za 1,7 miliardy korun.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Univerzita Hradec Králové

Štítky UHK, vzdělání, PC, počítač, notebook, děti, výuka, distanční, vláda, nařízení, podpora, pomoc, Mluvme spolu, Univerzita, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Univerzita Hradec Králové, rodina, Pavlína Springerová, Martina Berdychová, Kamil Kuča, Východoč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dětem na distanční výuku věnuje počítače UHK. Mezi učitele je rozdal Královéhradecký kraj  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.