Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policie navrhla obžalobu 15 lidí za pašování drog do věznice Valdice

Policie Královéhradeckého kraje navrhla obžalovat celkem 15 lidí, kteří měli pašovat do věznice Valdice na Jičínsku drogy. Návrh policie předala jičínskému okresnímu soudu. Celý spis má téměř tři tisíce stran a jeho zpracování trvalo víc než tisíc hodin.

„Podle našich zjištění se osoby měly dopustit celkem 19 skutků,“ potvrdila mluvčí policie Magdalena Vlčková. 12 obviněným hrozí v případě odsouzení až deset let vězení, třem hrozí až pětiletý trest. Podle policie se na pašování drog do areálu věznice podílelo i sedm vězňů. Jednou z obviněných je i jednasedmdesátiletá žena, kterou měl o dodávku drog poprosit její vnuk ve výkonu trestu.

Obvinění léčiva a drogy do věznice posílali ukryté v balíčcích, v igelitových taškách s úkryty, obalech od fixů či speciálně vyztužených a upravených obálkách. "Skupina pracovala organizovaně s cílem dopravit do valdické věznice zneužitelná léčiva i omamné a psychotropní látky a ty posléze distribuovat dalším odsouzeným," řekla mluvčí.

Nejde o první případ pašování drog do věznice ve Vladících. Například v roce 2018 si odsouzený muž nechal od svého syna poslat do vězení pervitin. Poštovní zásilku s drogou vězeňská služba zajistila.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj Policie ČR

Štítky vězení, Valdice, Jičínsko, pašování, drogy, policie, obvinění, vyšetřování, léky, soud, droga, Královéhradecký kraj, okres Jičín, Vězeňská služba České republiky

Policie navrhla obžalobu 15 lidí za pašování drog do věznice Valdice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.