Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

FOTO | VIDEO: Policie zabavila majitelce sedm desítek psů. Zvířata žila v otřesných podmínkách

Pravděpodobně udání souseda nebo starostlivého občana zachránilo zhruba sedm desítek psů před možnou smrtí. Pro ně si na základě oznámení Krajské veterinární správy přijeli policisté do jednoho domu na Hradecku. Podle policie zde žilo hned několik psů v nevyhovujících podmínkách.

„Na místě jsme nalezli velké množství psů, kteří byli chováni v několika místnostech buď volně nebo v klecích. Čivavy, stafordi a buldočci se pohybovali ve svých výkalech a všude se šířil nesmírný zápach,“ řekla mluvčí policie Iva Kormošová. Policie všechny pejsky zabavila a předala do náhradní péče. Zároveň zajistila i potřebné důkazy pro další vyšetřování.

Na videu policistů je natočeno několik desítek kotců, ve kterých zvířata žijí i po deseti. Dalších několik desítek psů se po baráku pohybovalo volně. O tom, zda se majitelka psů dopustila trestného činu bude rozhodnuto až na základě vyjádření veterinární správy.

FOTO | VIDEO: Ženy měly v rodinném domě ve Dvoře Králové přes čtyřicet psů. Ti žili ve vlastních výkalech a živili se zbytky

Takový pohled na zanedbané psy se uchová v paměti na hodně dlouho. Dvě ženy chovaly v hrůzných podmínkách rodinného domu ve Dvoře Králové více jak čtyřicet psů. Původně přitom tvrdily, že jich mají jen pět až sedm. Někteří psi nikdy nepoznali,...

Veřejnost má o zabavené pejsky zájem

Ubytováním 70 zabavených psů vznikl útulku nepříjemný problém. Vzhledem k tomu, že kapacita útulku je nedostačující, hledá město možnosti, kam ještě zabavené psy umístit. Informace o týrání psů spustilo velkou vlnu solidarity. Na útulek v Hradci Králové se otočilo několik dobrovolníků, kteří by si pejsky vzali domů. To však zatím není možné.

„Předávání do náhradní péče závisí na orgánech, které psy zadržely - Krajská veterinární správa Hradec Králové a odbor životního prostředí Magistrátu města Hradec Králové a popř. i na dalších orgánech, které budou ve věci rozhodovat,“ píše útulek na svých sociálních sítích.

Útulek má aktuálně k osvojení 15 jiných psů. Tato zvířata mohou uvolnit kotce pro zabavené pejsky a ulehčit tak náporu, kterému v těchto dnech útulek čelí. Existuje také varianta, že by psi mohli být v menším počtu převezeny do jiných útulků, aby se tomu hradeckému ulevilo. Na město dorazila nabídka od Trutnova, který nabízí možnost odběru menšího počtu psů do náhradní péče do svého útulku.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky týrání, pes, podmínky, dům, Hradec Králové, policie, veterinář, útulek, Krajská veterinární správa, Královéhradecký kraj, Magistrát města Hradec Králové

FOTO | VIDEO: Policie zabavila majitelce sedm desítek psů. Zvířata žila v otřesných podmínkách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.