Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Na Semilsku hořela výrobní a skladovací hala, zasahovat pomáhali i hasiči z Královéhradeckého kraje

V Roztokách u Jilemnice včera hořela výrobní a skladovací hala společnosti, která se zabývá výrobou matrací. Na místě zasahovalo 19 jednotek hasičů včetně sedmi jednotek z Královéhradeckého kraje. Co požár způsobilo a jaká je výše škody se bude zjišťovat.

Rozsáhlý požár vypukl v hale včera po páté hodině odpolední. Oheň zasáhl celou halu a plameny šlehaly střechou ven. Vyhlášen byl proto třetí stupeň požárního poplachu, tedy zvláštní stupeň. Na místo byl povolán chemický automobil pro doplňování tlakových lahví. Hasiči rozdělili požářiště na dva hasební úseky a zřízen byl také štáb velitele zásahu.

Zaměstnanci společnosti před ohněm včas utekli. Společně s hasiči pak zachraňovali materiál před požárem.

V rámci mezikrajské výpomoci si vyžádalo operační středisko jednotky hasičů z Královéhradeckého kraje. „Na místě zasahovalo sedm jednotek hasičů z Královéhradeckého kraje. Jednalo se o profesionální jednotky hasičů z Nové Paky, Vrchlabí a Jičína a jednotky dobrovolných hasičů z Nové a Staré Paky, Dolní Branné a Vrchlabí,“ uvedla mluvčí hasičů Královéhradeckého kraje Martina Götzová.

Požár se podařilo lokalizovat krátce před půl osmou večer. Všechny jednotky z Královéhradeckého kraje se vracely večer domů. „Poslední jednotka dobrovolných hasičů z Nové Paky se vrátila před půlnocí,“ doplnila Götzová.

Příčina i výše škody se budou zjišťovat

Objekt byl z velké části zničen. „Na místo se dnes vrátí velitel zásahu hasičů, aby zhodnotil aktuální situaci, popřípadě i to, zda bude potřeba dohasit další skrytá ohniska. Následně bude probíhat došetření jak ze strany vyšetřovatelů, tak i za přítomnosti policie,“ uvedla mluvčí hasičů Libereckého kraje Lucie Hložková.  

Vzhledem k rozsahu požáru zřejmě výše škody i příčina v průběhu dnešního dne stanoveny nebudou. „Bude potřeba delší a důkladnější šetření,“ doplnila Hložková.  

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje, Facebook com/hasiciStaraPaka

Štítky hala, výrobní, skladovací, hasiči, Liberecký kraj, Královéhradecký kraj, škoda, příčina, Roztoky, požár, okres Semily, Jilemnice, Nová Paka, Vrchlabí, Jičín, Stará Paka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na Semilsku hořela výrobní a skladovací hala, zasahovat pomáhali i hasiči z Královéhradeckého kraje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.