Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Většina čtenářů Hradecké Drbny s novým opatřením vlády souhlasí. Zhruba třetina je proti

Hradecká Drbna ve středu odpoledne vydala anketu, ve které se čtenářů ptala, zda souhlasí s novým nařízením vlády. To začalo platit ve čtvrtek ráno a prakticky zastavilo život v České republice. V anketě do včerejší 20 hodiny hlasovalo 20.748 lidí, většina z nich s nařízením souhlasí. Zhruba třetina je proti.

13.093 čtenářů Hradecké Drbny (tedy 63%) s novým nařízením vlády souhlasí. 6.568 čtenářů (což dělá 32%) je zásadně proti. Zhruba čtyři procenta čtenářů souhlasí pouze s částí všech vydaných opatření. Tuto možnost v anketě zvolilo 759 lidí. Jedno procent čtenářů má za to, že by mohla být zavedená opatření mírnější. Stejný počet je i proti jakémukoli omezení.

ANKETA: Souhlasíte s nově nařízeným vládním opatřením?

Vláda dnes oznámila, že od zítřka zavírá obchody a omezuje pohyb. Jde o další ze sérií omezení v boji proti koronaviru. Nová opatření ministr zdravotnictví Roman Prymula (za ANO) představil jen pár dní poté, co nařídil nosit roušky i mimo budovy...

Proti vládním opatřením se chystá další demonstrace

V Praze se 28. října uskuteční další demonstrace. Protest by se měl podle webu Petice uskutečnit 28. října na pražském náměstí Republiky v 11:55 hodin. Akce se uskuteční i přes zákaz pořádání hromadných akcí a shromažďování se. Podle organizátora se nyní obejde vše bez problémů a násilí.

„Vezměte si něco k sezení, polštáře, polystyrény či molitany, deky apod. Abychom zabránili provokatérům k násilí, budeme se bránit posazením se na dlažbu, kam nás beztak vláda všechny postupně posílá,“ napsal jeden z organizátorů protestní akce. Poslední demonstraci a chování Hooligans odsoudila vláda i policie.

Nová opatření mají zabránit kolapsu a nedostatku lůžek v nemocnicích. „Musíme v první řadě ochránit životy našich občanů. Při různých predikcích, pokud bychom nezavedli další opatření, by náš zdravotní systém zkolaboval 7. až 11. listopadu,“ řekl premiér Andrej Babiš (ANO).

Na dotazy novinářů, kdo nese za současnou situaci v České republice zodpovědnost premiér nereagoval. Vyhýbal se odpovědím a snažil se odvést téma. „Můžeme říct, že jsme udělali různé chyby v minulosti od první vlny. Teď jsme ale ve fázi, kdy to vláda musí zvládnout. Žádná vláda na světe to nezvládne bez podpory občanů a dodržování nastavených procesů občany,“ doplnil premiér. Ještě během prázdnin apeloval na média, aby lidi nestrašila druhou vlnou.

Ohodnoť článek

Foto vlada.cz

Štítky anketa, výsledek, Hradec Drbna, četenář, hlasování, opatření, vláda, COVID-19, koronavirus, Drbna.cz, Česko, demonstrace, Andrej Babiš, Praha, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Většina čtenářů Hradecké Drbny s novým opatřením vlády souhlasí. Zhruba třetina je proti  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.