Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Do hradecké fakultní nemocnice byl transportován podchlazený muž v bezvědomí. Pátralo se po něm dva dny

Velice náročný zásah za sebou mají letečtí záchranáři z Královéhradeckého kraje ve spolupráci s kolegy ze Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje. Do Fakultní nemocnice Hradec Králové transportovali muže, po kterém se pátralo skoro dva dny. Muž byl v kritickém stavu.

Muž byl nalezen těžce podchlazený (24,2°C) a v bezvědomí v lese v oblasti Horní Moravy. Záchranáři ho museli napojit na přístroj pro umělou plicní ventilaci. „Pacient byl následně za kontinuální přístrojové resuscitace vyzdvižen s využitím lanového podvěsu a transportován na Kliniku anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Fakultní nemocnice Hradec Králové. Tam byl předán v kritickém stavu,“ uvedli záchranáři.

Záchranáři by také chtěli vyzdvihnout naprosto profesionální zásah policistů z Ústí nad Orlicí. Kromě své policejní práce byli do jednoho velmi nápomocní i při prováděné resuscitaci a následném transportu pacienta.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky vrtulník, záchranná služba, Pardubický kraj, policie, muž, podchlazený, bezvědomí, pátrání, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Zdravotnická záchranná služba Pardubického kraje, Královéhradecký kraj, Horní Morava, Ústí nad Orlicí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do hradecké fakultní nemocnice byl transportován podchlazený muž v bezvědomí. Pátralo se po něm dva dny  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.