Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Polské distributory psychotropního lektvaru pro tajné šamanské seance a rituály zadrželi celníci

Rituální nápoj vyráběný jihoamerickými šamany obsahující psychotropní látku DMT nabízela při tajných seancích na různých místech v Česku organizovaná supina tří Poláků. Celníci z protidrogového oddělení ve spolupráci s policisty teď zadrželi dva členy gangu. Teď jim hrozí trest 10 až 18 let vězení.

Nápoj Ayahuasca je amazonskými šamany používán pro komunikaci se světem duchů a pro jiné magické účely. K jeho psychickým účinkům patří změny smyslového vnímání, zejména vizuálního, změny vnímání času, myšlení a zesílení emočního prožívání. Mysl může být pod vlivem ayahuascy schopna hlubší introspekce, mohou se v ní objevit dávno zapadlé vzpomínky. Je to droga, při užívání dochází k negativním projevům a účinkům na zdraví člověka.

„Skupina polských občanů se na území České republiky dopouštěla od roku 2015 trestné činnosti tím, že si objednávala v Peru zásilky s koncentrátem rituálního nápoje Ayahuasca, obsahujícího psychotropní látku DMT (N, N-dimethyltriptamin). Ten vyráběli jihoameričtí šamani k obřadním účelům z liány Banisteriopsis caapi a dalších rostlin. Nápoj pak nabízeli při tajných seancích klientům,“ informovala mluvčí Generálního ředitelství cel Martina Kaňková.  

Pachatelé látku deklarovali v poštovních zásilkách jako přírodní barviva a tinktury, přičemž nápoj pak podávali za úplatu účastníkům tajně pořádaných ceremoniích a rituálech, výhradně pak solventním klientům z Polské republiky, Rakouska a dalších evropských zemí. Rituáln akce a seance se konaly na různých místech naší republiky. 

Dva členy polského gangu zadrželi celníci společně s policisty v minulých dnech. „Oba muži jsou stíháni pro spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za který jim hrozí trest odnětí svobody ve výši deset až osmnáct let,“ uvedla mluvčí Kaňková.

Cizinci jsou podezřelí z nezákonného dovozu nejméně 146 kilogramů zmíněné psychotropní látky. Trestnou činnost této organizované skupiny ukončil zásah celní zásahové jednotky SON v objektu na Novojičínsku. Ten si pachatelé pořídili z výnosu z jejich nekalého podnikání.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Generální ředitelství cel

Štítky drogy, celní ředitelství, zásah, psychotropní látka, rituální nápoj, zadržení pachatelů, polský gang, nápoj, Česko, Peru, Polsko, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Polské distributory psychotropního lektvaru pro tajné šamanské seance a rituály zadrželi celníci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.