Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Odběrové centrum COVID-19 v hradecké fakultní nemocnici zřídilo třetí odběrové místo

Kvůli výraznému nárůstu zájemců o testování, bylo k dnešnímu dni ve Fakultní nemocnici Hradec Králové zřízeno třetí odběrové centrum COVID-19. V posledních dnech se provádělo 1000 až 1500 odběrů, což přineslo nárůst čekací doby a dopravní komplikace.

Samoplátci se musí nadále objednávat přes rezervační systém. Rezervaci doporučuje centrum také všem pacientům, které byli posláni k odběru lékařem. Odkaz na rezervační systém naleznete zde.

Na konci záři se přitom počet odběrů pohyboval okolo necelých 400 za den. Odběrová místa jsou v provozu denně od 7:30 do 18:30.  

Centrum také upozorňuje, že kapacita rezervačního systému je omezená. Pokud bude naplněna, doporučuje zvolit pozdější termín nebo se obrátit na jiné odběrové centrum.

„Přístup k odběrovým místům je nadále Třebešskou ulicí kolem areálu Univerzity obrany, dodržujte, prosím, pokyny koordinačního pracovníka, který žadatele navádí k příslušnému odběrovému místu. Výjezd je nově přes dopravní vrátnici fakultní nemocnice,“ uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové Vladimír Palička.

Do rezervačního systému by měli zájemci o odběr uvést platné, správné telefonní číslo i e-mail. Důležité je také uvedení aktuálního čísla v žádance vyplňované praktickým lékařem. Na tato čísla jsou následně zaslány výsledky rozborů.

Ohodnoť článek

Foto Petr Roubíček

Štítky COVID-19, odběrové místo, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Univerzita obrany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odběrové centrum COVID-19 v hradecké fakultní nemocnici zřídilo třetí odběrové místo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.