Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Radnice v Královéhradeckém kraji omezují služby. Trutnov uzavřel sběrný dvůr

Úřady, radnice a instituce v kraji dál omezují služby, provozní dobu a agendy, které nejsou nezbytné. Zareagovaly tím na vyhlášení nových vládních opatření proti šíření koronaviru. Úřady preferují písemný, elektronický nebo písemný kontakt. Lidé by měli předávat dokumenty jen přes podatelnu.

Vláda včera přijala s účinnosti od dnešního dne omezení přímého kontaktu veřejnosti se státní správou na pět hodin dvakrát v týdnu. Zamezí se tím tvorbě front, lidé by se měli objednávat předem a úředníci, kde to lze, přejít na práci z domova.  

Náchod

Náchodská radnice bude mít otevřeno pro veřejnost v době nouzového stavu, tedy do 3. listopadu, v pondělky 26. října a 2. listopadu od 8:00 do 13:00. V úterý 27. října pak od 12:00 do 17:00.

„Prosíme občany, aby pro vyřízení svých záležitostí preferovali elektronickou formu komunikace. V případě přepážkových pracovišť, platí provozní doba úřadu," řekla mluvčí náchodské radnice Nina Adlof.

Trutnov

Městský úřad v Trutnově bude uzavřen mimo stanovené úřední hodiny, až do 3. listopadu. Neplatí to ale pro případy, kdy byl klientovi předem potvrzen termín k dostavení se na úřad. Lidé mohou v úředních hodinách vyřizovat neodkladné úřední záležitosti.

Příjem veškerých dokumentů od klientů bude prováděn prostřednictvím pracoviště podatelny Městského úřadu. Vždy, kdy je to možné, se upřednostní elektronická komunikace,“ uvedl tajemník Městského úřadu Jan Seidel.

Od dnešního dne uzavřela trutnovská radnice z preventivních důvodů až do odvolání sběrný dvůr v Horské ulici. „Sběrný dvůr uzavřeme z důvodu šíření onemocnění covid-19, v Trutnově není epidemická situace příznivá. O jeho znovuotevření budeme informovat," uvedla mluvčí trutnovské radnice Michaela Dědková.

Hořice

V Hořicích je k dnešnímu dni pro veřejnost uzavřeno Městské informační centrum. Pracovníci ale budou k dispozici alespoň na e-mailu infocentrum@horice.org nebo na telefonu 492 105 432 ve všední dny od 8 do 17 hodin

Dvůr Králové nad Labem

Až do odvolání je uzavřen odbor obecní živnostenský úřad na Městském úřadě ve Dvoře králové nad Labem. „Žádáme občany, aby se v případě, že potřebují nutně vyřídit záležitosti týkající se živnostenských oprávnění, obrátili na živnostenské úřady v okolních městech, například ve Vrchlabí, Jaroměři nebo v Hořicích. Vzhledem k situaci si však prosím dopředu ověřte, zda jsou tyto úřady otevřeny,“ říká mluvčí Městského úřadu Miroslava Kameníková.

Pro veřejnost je od dnešního dne až do odvolání uzavřena také Městská knihovna Slavoj. Výpůjčky knih jsou po dobu uzavření automaticky prodlužovány.

Až do 3. listopadu bude uzavřeno i městské informační centrum ve Švehlově ulici. Na pracovnice IC se však můžete se svými dotazy obracet buď telefonicky na tel.: 730 182 895 a 499 318 287, prostřednictvím e-mailu: info@mudk.cz nebo prostřednictvím facebookového profilu www.facebook.com/infodvur, a to vždy od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00 hodin,“ uvedla Kameníková.

Ohodnoť článek

Foto Město Náchod

Štítky úřad, nouzový stav, úřední hodiny, Trutnov, radnice, sběrný dvůr, Královéhradecký kraj, obecní úřad, Hořice, Živnostenský úřad, Náchod, Jan Seidel, Městská knihovna Slavoj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice v Královéhradeckém kraji omezují služby. Trutnov uzavřel sběrný dvůr  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.