Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Toto jsou nové strany a koalice ve vedení Královéhradeckého kraje

Redakce Hradecké Drbny po volbách oslavila všechny strany, které ve volbách získaly více než 5 procent. Jejich zástupcům jsme dali možnost představit svoji stranu i vizi, se kterou chtějí Královéhradecký kraj následující čtyři roky vést.

OTÁZKA: Můžete představit Váš politický klub a priority, na které se budete během následujících čtyř let zaměřovat?

Odpovědi nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle data a času doručení do redakce. Redakci neodpověděli Martin Červíček (ODS), Rudolf Cogan (STAN), Martina Berdychová (Východočeši), Pavel Bulíček (Piráti), Jiří Štěpán (ČSSD) a Alena Pajherová (SPD).


Pavel Bělobrádek (Koalice pro Královéhradecký kraj: KDU-ČSL, VPM, Nestraníci)

Koalice pro Královéhradecký kraj má čtyři členy. Ekonomka a ředitelka diecézní charity Anna Maclová, lékař a pedagog Jan Čáp, dlouholetý starosta Chlumce nad Cidlinou Miroslav Uchytil a poslanec Pavel Bělobrádek. Chceme se soustředit především na oblasti, kde jsme úspěšně pracovali v uplynulém období, tedy: ochrany životního prostředí, zejména vody; a sociální a zdravotní péče. Samozřejmě je pro nás zásadní oblast dopravy a vzdělání.

Pavlína Springerová (Spojenci pro Královéhradecký kraj: TOP 09, HDK, LES)

Spojenci pro Královéhradecký kraj (TOP 09, Hradecký demokratický klub a Liberálně ekologická strana) reprezentují zodpovědnou a nepopulistickou politiku. Mezi naše priority patří zdravotnictví, školství a environmentální problematika.

Zdravý kraj: Náš kraj je nejstarším krajem, a proto musíme maximálně usilovat o kvalitní a dostupné zdravotnictví. Po koronavirové krizi je nutné stabilizovat zdravotnictví s důrazem na opomíjenou prevenci a zdravý způsob života. Pro stárnoucí populaci i hendikepované spoluobčany je nezbytné zajistit kvalitní péči, dostupné služby a důstojné podmínky života.

Chytrý kraj: Bude nutné dále pracovat na stabilizaci regionální sítě škol, intenzivně rozvíjet finanční, ICT a občanskou gramotnost studentů. Chceme více spolupracovat s vysokými školami a podnikatelským sektorem v oblasti rozvoje vědy, výzkumu a inovací. Podporujeme rozvoj celoživotního vzdělávání určeného zejména pro naše aktivní seniory.

Zelený kraj: V environmentální oblasti budeme dbát o chytrou a ekologickou likvidaci odpadů, obnovování lesů v jejich původní smíšené podobě. Naprosto klíčové bude hospodaření s vodou a její efektivní zadržování v krajině.

Darina Kricnarová (ANO)

Do voleb jsme šli s propracovaným programem a kandidátkou plnou zajímavých osobností a odborníků. Obojí budeme chtít v následujícím volebním období využít.

I když jsme získali stejný počet zastupitelů jako vítězná koalice, ocitlo se naše hnutí opět pouze v opozici. Nechceme se ublíženě odkazovat na předvolební dohody, které byly podle nás porušeny. Chceme i v opozici odvést kus práce. Doufáme, že jako nejsilnější opoziční strana získáme pozici předsedy kontrolního výboru. Můžeme slíbit, že budeme kontrolní roli plnit férově, velmi pečlivě a nekompromisně. Nečekají nás lehké časy, a proto je nutné kontrolovat správnost každého strategického rozhodnutí a každou vynaloženou korunu.

Do čela výborů můžeme nabídnout skutečné odborníky. Janu Berkovcovou na školství, Petra Koletu na dopravu, či Zdeňka Prause na regionální rozvoj. Absolutní prioritou příštích několika dnů a týdnů bude ale zdraví lidí v našem kraji. A tomu podřizujeme a podřídíme všechno. Ať už jako starostové ve Dvoře Králové, Hronově, Jičíně, Častolovicích ve Lhotě pod Hořičkami nebo jako zastupitelé v dalších městech a obcích.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB: Aleš Cabicar

Štítky politická, korida, zastupitelský, klub, volby, 2020, vedení, Královéhradecký, kraj, přestavení, vizitka, cíl, vize, plán, Královéhradecký kraj, zdravotnictví, Drbna.cz, Pavel Bělobrádek, Martin Červíček, Rudolf Cogan, Martina Berdychová, Pavel Bulíček, OD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Toto jsou nové strany a koalice ve vedení Královéhradeckého kraje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.