Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jarda Jágr pod širým nebem ve Špindlu hrát nebude. Winter Classic se přesouvá na příští rok

Aktuální druhá vlna pandemie postihla i dlouho plánovanou akci D+D Real Winter Classic. Turnaj, který se měl hrát ve Špindlerově Mlýně pod širým nebem organizátoři přesunuli na příští rok. Slibují tak alespoň bohatší program. Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti na nový termín a není zapotřebí je vyměňovat.

„Winter Classic měl být největší hokejovou akcí v česko-slovenském prostředí v letošním roce, bohužel situace ohledně COVID-19 nám nedovoluje připravit ji v rozsahu, jaký si tento unikátní průřez hokejem zaslouží. Zdraví fanoušků i hráčů je pro nás prioritou, proto jsme se rozhodli akci přeložit na rok 2021,” říká Andrea Bársony, spolumajitelka pořádající agentury.

Organizátoři chtějí rok času využít na přípravu nového programu, ten by měl být ještě o něco bohatší než ten původní.  Během něho byl v plánu zápas Chance ligy mezi HC Stadion Vrchlabí a Rytíři Kladno, utkání Tipsport extraligy mezi Mountfield HK a HC Sparta Praha, v plánu byl i souboj českých a slovenských hokejových legend a síly měly změřit také reprezentační výběry Česka a Slovenska v para hokeji.

„Sportovní program pro rok 2021 zatím zůstává v platnosti, každopádně ho momentálně neumíme stoprocentně potvrdit a jeho přesné složení potvrdíme na jaře i vzhledem k vývoji domácích hokejových soutěží,” dodává Bársony.

Pro potřeby turnaje měl přímo pod sjezdovkou Svatý Petr ve Špindlerově Mlýně vyrůst stadion pro zhruba 7,5 tisíc fanoušků. Hráči by hráli zápasy přímo pod širým nebem.

Mrzí mě to, přiznal Jágr

„Věřím, že všechny zainteresované kluby i partneři nám zachovají přízeň a podpoří tuto unikátní akci i v roce 2021. Pro mě osobně byla velká výzva zahrát si v Česku pod širým nebem. Bohužel si musím počkat ještě o rok déle,“ řekl Jaromír Jágr. Zároveň ale přiznává, že odložení akce je dobrým krokem. V současných podmínkách by nebylo možné využít připravených možností na maximum.

D+D Real Winter Classic v náhradním termínu začne ve čtvrtek 9. prosince 2021 zápasem juniorů. V rámci turnaje jsou v plánu i utkání v rámci Chance ligy i původně plánované utkání reprezentačních týmů z Čech a Slovenska.

Ohodnoť článek

Foto Winter Classic | Zdroj D+D Real Winter Classic

Štítky Winter Classic, sport, hokej, Špindlerův Mlýn, Krkonoše, turnaj, zrušeno, Jarda Jágr, náhradní, termín, omezení, COVID-19, pandemie, Jaromír Jágr, Česko, 1. česká hokejová liga, Slovensko, HC Stadion Vrchlabí, Rytíři Kladno, Extraliga ledního hokeje, Moun

Jarda Jágr pod širým nebem ve Špindlu hrát nebude. Winter Classic se přesouvá na příští rok  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.