Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pozitivně testovaní hokejisté Mountfieldu začínají postupně trénovat

Situace v týmu hokejistů v Hradci Králové se začíná lepšit. Kádr musel na začátku října nastoupit do karantény. Po zápasu s Olomoucí bylo několik hráčů pozitivně testováno na COVID-19. Někteří už jsou v těchto dnech z izolace venku a začínají individuálně trénovat.

„Přibližně třetině hráčů už byla karanténa ukončena, ti začínají trénovat individuálně. Zbytek týmu by měl ukončit izolaci v závěru tohoto týdne,“ potvrdil klubový lékař Jan Vícha. Ten zároveň potvrdil, že průběh u většiny hráčů neměl těžší průběh. Několik z nich mělo teploty a svalovou únavu. Ani jeden z nich však nemusel být hospitalizován v nemocnici. 

V těchto dnech členové kádru postupně končí nařízenou domácí izolaci a zapojují se do individuálních tréninků. Už příští týden by chtěl klub začít se skupinovými tréninky. „Budeme chtít trénovat v takovém rozsahu, jaký nám bude umožněn skrze vládní nařízení,“ potvrdil Aleš Kmoníček, generální manažer klubu. 

Hradec Králové musel během vynucené pauzy odložit sedm utkání. Pokud se vládní opatření rozvolní podle plánu, měl by Mountfield přivítat na domácím ledě Motor z Českých Budějovic až v rámci 14. kola 30. října. Vedení nejvyšší soutěže se proto otočilo na vládu a ministra zdravotnictví Romana Prymulu, aby povolila hokejistům alespoň trénovat. Kluby nejvyšší hokejové soutěže o to požádaly v dopisu. 

„Jeho obsahem je apel, aby bylo umožněno profesionálním sportovcům plnohodnotně trénovat a připravovat se tak na další průběh sezóny. Důležitým argumentem je fakt, že promořenost v rámci extraligových klubů je velmi vysoká, v Mountfieldu dosahuje 90 % členů týmu,“ doplnil Kmoníček.

Ožehavými tématy jsou také pokračování nejvyšší soutěže a termíny ligových utkání. Vedení Tipsport extraligy v uplynulých dnech přijalo nový rozpis soutěže, který předpokládá, že se stihne odehrát všech 52 kol základní části.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield HK, hokej, karanténa, trénink, příprava, extraliga, sport, omezení, individuální, žádost, dopis, Prymula, Mountfield Hradec Králové, hokejista, HC Olomouc, soutěž, Aleš Kmoníček, Madeta Motor České Budějovice, Extraliga ledního hokeje, Roman Pr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozitivně testovaní hokejisté Mountfieldu začínají postupně trénovat  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.