Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hradec Králové ruší oslavy 28. října. Farmářské trhy pokračují bez omezení

Současná pandemie neomezuje pouze sport, provozovatele restaurací a barů, ale také pořádání oslav. Radnice v Hradci Králové se proto rozhodla zrušit letošní oslavy 28. října. Naopak tradiční farmářsko-potravinové trhy se konat budou.

„Rozhodli jsme se zrušit oslavy během kterých měly být v hradecké filharmonii slavnostně předány medaile města. Budeme muset najít jinou vhodnou a důstojnou příležitost, při které budeme moci výjimečné hradecké osobnosti ocenit,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek (ODS).

Uzavřená je Bílá věž i kostel sv. Mikuláše, Divadlo Drak, Klicperovo divadlo, Muzeum východních Čech i Filharmonie Hradec Králové. „V tuto chvíli není čas na diskuze, ale je čas na to být disciplinovaný a společně další vlnu zvládnout,“ dodává primátor.

Farmářské trhy pokračují dál

I přes zvažování se vedení města nakonec rozhodlo uspořádat alespoň tradiční farmářsko-potravinové trhy v ulici Letců. Ty se letos uskuteční za přísných hygienických podmínek. „Žádný zákaz se na ně nevztahuje, tudíž je není nutné rušit. Co je ale potřeba, a to bych rád zdůraznil, dodržovat zde veškerá nařízená opatření, tedy přiměřené rozestupy a preventivní použití roušek,“ říká primátor.

Trhy se během letošního roku budou konat ještě dvakrát, tradičně u obchodního centra Atrium. Nejbližší jsou v plánu tuto sobotu 17. října od 8:00 do 16:00.

Od dnešního dne jsou uzavřené školy, restaurace i bary. Na veřejnosti se nesmí pít alkohol a pohromadě může být jen šest lidí

Ode dneška platí přísnější opatření proti koronaviru. Až do 1. listopadu budou uzavřeny školy včetně prvního stupně základních. Restaurace a bary musí být uzavřené, na veřejných místech je zakázáno pití alkoholu a shromažďovat se je možné jen v...

Oslavy 28. října ruší i ostatní města

Ke zrušení oslav výročí republiky přistoupila například i radnice v Trutnově. Stejně jako ta v Hradci Králové kvůli současné pandemii COVID-19. „Vedení města Trutnova se rozhodlo zrušit slavnostní akt k výročí vzniku samostatného československého státu, který se měl již tradičně konat na Staré radnici na Krakonošově náměstí,“ řekla mluvčí radnice v Trutnově Michaela Dědková. Výročí tak připomene krátký rozhovor se starostou v Radničních listech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky olsavy, 28. října, zrušeno, COVID-19, pandemie, opatření, radnice, Hradec Králové, filharmonie, ocenění, trhy, Atrium, slavnost, primátor, Alexandr Hrabálek, ODS, Trutnov, Divadlo Drak, Klicperovo divadlo, Muzeum východních Čech

Hradec Králové ruší oslavy 28. října. Farmářské trhy pokračují bez omezení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.