Počasí dnes13 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 3. října 2024  |  Svátek má Bohumil
Bez reklam

Kromě trutnovské, omezují ostatní krajské nemocnice plánovanou péči jen minimálně. Navyšují ale lůžka pro pacienty s koronavirem

V souvislosti s koronavirem začínají omezovat nemocnice v kraji plánovanou péči. Chirurgické a ortopedické neakutní operace už zrušila nemocnice v Trutnově. U ostatních krajských nemocnic, je omezování péče minimální. Ve Fakultní nemocnici v Hradci zatím běží vše, jak má.

Pro pacienty s koronavirem je v krajských nemocnicích aktuálně vyčleněno 106 standardních a 24 intenzivních lůžek vybavenými plicními ventilátory. „Kapacita se průběžně navyšuje podle potřeby, nyní již máme připravený plán na navýšení počtu covidových lůžek na další dny. Z uvedeného počtu standardních lůžek je aktuálně zhruba polovina obsazená, u intenzivních lůžek je obsazenost vyšší," řekla mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

V současné době je v Královéhradeckém kraji 1321 nakažených koronavirem. Nejhorší situace je na Náchodsku, kde je 521 nemocných. Na Hradecku je 350 pozitivně testovaných.

Fakultní nemocnice Hradec Králové, k omezení neakutních operací dosud nepřistoupila. Kdy a v jakém rozsahu to udělá se bude odvíjet od vývoje epidemiologické situace. Nemocnice má pro pozitivní pacienty 37 lůžek, plicními ventilátory je vybavena necelá polovina z nich. Ke včerejšímu dni bylo ve Fakultní nemocnici hospitalizováno 27 pacientů s covidem-19.

V kraji se situace s koronavirem den ode dne zhoršuje. Podle krajských hygieniků roste počet případů, kdy nelze určit zdroj nákazy. Hodnota komunitního přenosu ale ještě není překročena. Nové případy za tento týden mají spíše plošný charakter.  

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky nemocnice, omezování, péče, koronavirus, pacienti, nakažení, COVID-19, pacient, Hradec Králové, Trutnov, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, okres Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kromě trutnovské, omezují ostatní krajské nemocnice plánovanou péči jen minimálně. Navyšují ale lůžka pro pacienty s koronavirem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.