Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Cyklisté na malšovickém nadjezdu dostanou vlastní pruh. Nyní je tu jízda na kole o zdraví

Město plánuje zpříjemnit cestu cyklistům, kteří jedou přes most v Malšovicích. Cyklisté budou mít vlastní vyhrazený pruh a bezpečí zvýší i dopravní značení. Do jara příštího roku by se měla propojit stezka od koupaliště Flošna do ulice Náhon, Zámostí a dále na Gočárům okruh.

Cyklisté, kteří nyní používají tuto trasu, musí jezdit v pruzích pro auta. Řada z nich si zkracuje cestu jízdou po chodníku nebo po trávě. „V rámci tohoto dopravně-inženýrského opatření chceme v místě především zlepšit bezpečnost a zajistit větší přehlednost. Částečně také dojde ke zlepšení podmínek pro chodce,“ říká náměstek primátora pro oblast rozvoje města Jiří Bláha (ODS).

Radnice tak přes malšovický nadjezd natáhne samostatný pruh pro cyklisty, přidá dopravní značky a upraví zeleň v okolí nové stezky. Za tuto změnu město zaplatí necelých 310 tisíc korun včetně DPH.

„V tuto chvíli ještě řešíme souhlasy vlastníků, jelikož most je ve vlastnictví Královéhradeckého kraje a silnice pod správou ŘSD. Bez nich bychom veškeré dopravní úpravy nemohli uskutečnit,“ dodává náměstkyně primátora pro oblast městského majetku Věra Pourová (ANO 2011)

Na malšovickém nadjezdu Technické služby Hradec Králové nedávno opravovali zábradlí, které poničil řidič při dopravní nehodě. Oprava vyšla na 200 tisíc korun.

Hradec opraví malšovický nadjezd, který poničil opilec při červencové dopravní nehodě

Opravy malšovického nadjezdu se Hradec Králové zhostil v červenci poté, co opilec vyjel se svým autem ze silnice, poškodil zábradlí a zřítil se na frekventovanou silnici. Místo po nehodě zabezpečily Technické služby Hradec Králové. Poničenou část...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com | Zdroj MMHK

Štítky Hradec Králové, Malšovice, most, cyklostezka, značení, cyklista, jízdní, kolo, bezpečí, rekonstrukce, napojení, Zámostí, Jiří Bláha, ODS, Věra Klásková, Ředitelství silnic a dálnic, ANO 2011, TECHNICKÉ SLUŽBY HRADEC KRÁLOVÉ, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté na malšovickém nadjezdu dostanou vlastní pruh. Nyní je tu jízda na kole o zdraví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.