Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Hasiči dnes rozvezli do měst v kraji přes 150 tisíc respirátorů. Náchodsko je třetím nejhorším regionem v republice

Královéhradecký kraj prostřednictvím hasičů dnes rozvezl do regionů respirátory, které uvolnila vláda na ochranu učitelů a dalších profesí ve školách proti koronaviru. Celkem jde pro hradecký kraj o 157.200 respirátorů. Hasiči respirátory dopravili do 15 obcí s rozšířenou působností, které je budou dál distribuovat do škol. Respirátory pro Královéhradecký kraj jsou ze skladu v Opočínku na Pardubicku.

"V úterý jsme respirátory převezli z Opočínku na naše centrální překladiště v Hradci Králové. Náklad jsme rozdělili pro jednotlivé obce s rozšířenou působností. Distribuce začala už včera a skončila dnes dopoledne," řekla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová. Nejvíce respirátorů putovalo do Hradce Králové, celkem 44.970 kusů. V Trutnově jich je 18.810, v Náchodě 15.330 a Jičíně 11.290 kusů.

Pro pedagogické i nepedagogické pracovníky škol vláda uvolnila 2,9 milionu respirátorů FFP2 jako ochranu proti koronaviru.

Obce s rozšířenou působností jsou v Královéhradeckém kraji jsou Broumov, Jaroměř, Nové Město nad Metují, Náchod, Dvůr Králové nad Labem, Trutnov, Vrchlabí, Hořice, Jičín, Nová Paka, Dobruška, Kostelec nad Orlicí, Rychnov nad Kněžnou, Hradec Králové a Nový Bydžov. 

V kraji přibylo druhý den po sobě přes sto zjištěných nákaz

V Královéhradeckém kraji za posledních 24 hodin přibylo 106 potvrzených případů COVID-19, druhý den po sobě byl mezidenní nárůst přes sto případů. Od úterního dopoledne vzrostl také počet vyléčených o 129 na 1357. Ubylo aktivních případů, o 23 na 1192. Počet případů úmrtí se za posledních 24 hodin nezměnil, zůstal na jedenácti. 

Podle ministerstva zdravotnictví je okres Náchod z hlediska šíření COVIDU-19 za poslední dny třetím nejhorším okresem v České republice v přepočtu na 100.000 obyvatel po Uherskohradišťsku a Liberecku. Celkově patří Královéhradecký kraj k méně zasaženým regionům v ČR.

Autoři | Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky školy, správa, koronavirus, Královéhradecký, kraj, hasiči, HZS, respirátory, Náchodsko, ministerstvo, vláda, respirátor, Královéhradecký kraj, COVID-19, okres Náchod, Opočínek, Hradec Králové, Pardubický kraj, Náchod, Trutnov, Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči dnes rozvezli do měst v kraji přes 150 tisíc respirátorů. Náchodsko je třetím nejhorším regionem v republice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.