Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Safari Park Dvůr Králové měl navzdory koronaviru rekordní návštěvnost

Safari Park Dvůr Králové nad Labem zaznamenal v létě navzdory koronavirovým opatřením rekordní návštěvnost a také rostoucí zájem o sociální sítě. V červenci do dvorské zoo zavítalo rekordních 152.000 návštěvníků, sdělili zástupci Safari Parku Dvůr Králové. Podle nich instagramový profil od září sleduje více než 20.000 lidí a další přibývají.

"Máme za sebou sezonu plnou paradoxů. Nesmírně mě těší, že navzdory řadě omezení jsme zaznamenali hned dva pozoruhodné rekordy. Nejvyšší červencová návštěvnost a nejvyšší denní návštěvnost za poslední dekádu dokazují, že dvorský safari park je pro lidi stále atraktivnější," uvedl ředitel Safari Parku Dvůr Králové Přemysl Rabas.

Dvorská zoo Safari Park Dvůr Králové patří Královéhradeckému kraji a je nejnavštěvovanějším turistickým cílem ve východních Čechách. Zoo se specializuje na Afriku, velmi úspěšná je v chovu nosorožců či žiraf.

O stále větší oblibě parku podle něj svědčí i získání certifikátu kvality globálního cestovatelského serveru Tripadvisor.

Webové stránky Tripadvisor každý měsíc navštíví takřka půl miliardy cestovatelů z celého světa, kteří nezávisle hodnotí jednotlivé cíle a doporučují je ostatním, uvedl dvorský park v tiskové zprávě.

V Safari Parku už byla zahájena zimní sezóna

V Safari Parku Dvůr Králové začala 5. října zimní sezona, návštěvníci mohou zavítat do deseti vyhřívaných pavilonů. Tři z nich, pavilon šelem, Vodní světy a Ptačí svět, prošly na jaře rozsáhlou obnovou a jeden, pro žirafy, se otevřel na sklonku roku 2019. 

Uzavření bude pro Safari Park ve Dvoře Králové znamenat milionové ztráty. Omezení zasáhne i Týden duchů

Včera odpoledne vláda rozhodla o uzavření kulturních zařízení včetně zoologických zahrad. Od pátku na následujících 14 dní bude muset být zavřena i ta ve Dvoře Králové nad Labem. Kromě toho, že to zasáhne oblíbenou akci Týden duchů, přijde...

Autoři | Foto safaripark.cz

Štítky ČR, příroda, koronavirus, zoo, Dvůr Králové n.L., ZOO Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, TripAdvisor, Přemysl Rabas, Afrika, Královéhradecký kraj, Východní Čechy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Safari Park Dvůr Králové měl navzdory koronaviru rekordní návštěvnost  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.