Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Náchodská a trutnovská nemocnice rozšířily provozní dobu odběrových míst

Od dnešního dne rozšiřují provozní dobu odběrových míst na koronavirus dvě z pěti nemocnic Královéhradeckého kraje. Odběrový stan v náchodské nemocnici bude otevřen denně od 8:00 do 16:00. Odběrové místo v Trutnově bude otevřeno jen ve všední dny od 7:00 do 15:00. Trutnovská nemocnice začíná dnešním dnem opět vyšetřovat i samoplátce.

Provozní dobu odběrového místa už rozšířila k 1. říjnu Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Pacienti, kteří byli na vyšetření posláni lékařem nebo hygienikem, mohou k odběru denně od 7:30 do 18:30.

Odběrová místa v ostatních krajských nemocnicích zůstávají v provozu ve všední dny

V jičínské nemocnici je odběrové centrum otevřeno od 7:30 do 10:30, v nemocnici v Rychnově nad Kněžnou od 7:00 do 11:00 a stejné je to i ve Dvoře Králové nad Labem. Na odběry je nutné se objednat na telefonu, který je uveden na stránkách nemocnice.

Platí to jak v případě pacientů indikovaných hygienickou stanicí nebo lékařem, tak i v případě samoplátců. „Vyšetřování samoplátců je možné v náchodské a trutnovské nemocnici," řekla mluvčí krajských nemocnic Lucie Chytilová.

V krajských nemocnicích zpracovávají vzorky laboratoře v náchodské a trutnovské nemocnici. Dohromady mají kapacitu 500 vyšetřených vzorků denně. Denně ale tuto hranici překračují a provedou i o 200 až 300 vzorků více. Podle mluvčí proto Zdravotnický holding Královéhradeckého kraje řeší přístrojové zvýšení kapacity laboratoří.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Roubíček

Štítky nemocnice, Trutnov, Náchod, odběr, koronavirus, Královéhradecký kraj, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Krajská hygienická stanice, Rychnov nad Kněžnou, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náchodská a trutnovská nemocnice rozšířily provozní dobu odběrových míst  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.