Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Trutnově začíná druhá fáze oprav Náchodské ulice. Řidiči budou muset objízdnou trasou

Ředitelství silnic a dálnic začalo na začátku srpna s opravou silnice I/14 v Trutnově. Nyní začali silničáři pracovat na druhé etapě a přesunuli se do ulice Náchodská. Zde opravují zhruba 900 metrů dlouhý úsek od křižovatky ulic Polské a Náchodské až po ulici Šikmou. Řidiči tak budou muset využít objízdné trasy.

Rekonstrukce vyjde na 17,37 milionu korun bez DPH.

Pracovníci budou provádět opravu vždy v jednom pruhu. Většinou tak budou řidiči jezdit v zúžených jízdních pruzích obousměrně. „Provoz bude v pracovní dny v čase 7:00 do 18:00 řízen pracovníky stavby, mimo tuto dobu světelnou signalizací,“ dodala mluvčí ŘSD Kristýna Korenčiková.

V určitých fázích rekonstrukce však bude možné projet pouze jedním směrem. Na náhradní cestu zavede dopravní značení řidiče během posledního říjnového týdne. Omezení potrvá do poloviny listopadu. V tomto období budou řidiči stavbu objíždět po trase ulicí Polskou, Volentinskou a Náchodskou. Následně se auta vrátí na čerstvě opravený průtah města. Za provozu pak Ředitelství silnic a dálnic dodělá vodorovné značení.

Denně využije silnici přes 8 tisíc aut

„K opravě silnice I/16 ul. Polská a silnice I/14 ul. Náchodská ŘSD přistoupilo vzhledem ke špatnému stavu asfaltobetonové vozovky, která trpěla četnými výtluky a trhlinami,“ řekla mluvčí. Každým dnem po tomto úseku projede kolem 8.200 automobilů.

Nevyhovující jsou v současné době i přechody pro chodce. Rekonstrukcí vznikne úplně nový i s ostrůvkem.

Ohodnoť článek

Foto Jan Luxík

Štítky Trutnov, doprava, rekonstrukce, Náchodská, ulice, objížďka, trasa, říjen, listopad, omezení, oprava, silnice, Ředitelství silnic a dálnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově začíná druhá fáze oprav Náchodské ulice. Řidiči budou muset objízdnou trasou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.