Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Trutnov zrušil tradičního Rýbrcoula. Otevřené hospody se konat budou

Rýbrcoul, duch hor je tradiční akce, která se v Trutnově pořádá každý první říjnový víkend. Kvůli současným opatřením vlády se rozhodli organizátoři letošní ročník zrušit. V omezené verzi se budou konat alespoň Otevřené hospody.

Rýbrcoul, duch hor je tradiční akce, která se v Trutnově pořádá každý první říjnový víkend. Kvůli současným opatřením vlády se rozhodli organizátoři letošní ročník zrušit. V omezené verzi se budou konat alespoň Otevřené hospody.

Celodenní program tradičně zahrnuje zábavu, aktivity, ale i přednášky. Večer se před Uffem objeví Rýbrcoul a s ním mýtické a mystické bytosti, jako jsou čerti, víly, hejkalové, permoníci a další. Celý početný průvod se vydá na náměstí a pak zase na rok zmizí. Letos se ale nic z toho neuskuteční.

„Odpolední akce Drak a Rýbrcoul se neuskuteční, protože nejsme schopni dodržet podmínky ohledně limitace počtu stojících účastníku a nejsme schopni zajistit, aby návštěvníci seděli,“ napsali organizátoři na své webové stránky. Do poslední chvíle se snažili najít způsob, jak akci uspořádat. Některé body programu však vsedě nejsou možné.

Otevřené hospody budou

Snahou spolku je také oživení centra Trutnova, a proto přišlo s akcí „Otevřené hospody“, při které se dveře místních barů, hospod a restaurací otevřou návštěvníkům, kteří se přijdou pobavit při poslechu kapel a třeba i tanci.

I tato akce bude mít letos specifická pravidla. Veškerý hudební program se bude konat vždy venku mezi 17:00 a 22:00. Pro návštěvníky budou připravené party stany a pivní sety. „Každá scéna bude mít svoji určenou kapacitu sedících a budou také vymezené zóny pro vždy 50 stojících. Zóny budou většinou u pódia a kde prostor dovolí i jinde. Zóny budou označené,“ dodávají organizátoři. Rapovou scénu pro letošní rok do programu nezařazují.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto hkregion.cz

Štítky kultura, Rýbcoul, Trutnov, tradice, koronavirus, zrušeno, hospody, otevřené, volný, čas, hospoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov zrušil tradičního Rýbrcoula. Otevřené hospody se konat budou  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.