Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Nemocnice v Hradci Králové rozšiřuje provozní dobu odběrového místa

Odměrové místo ve fakultní nemocnici Hradec Králové změní od čtvrtka 1. října otevírací dobu. Pacienti s žádankou od hygieniků i samoplátci budou moct přijet každý den od 7:30 do 18:30. Provozní doba se tak prodlužuje o tři hodiny. Denně se v Hradci Králové odebere 350 až 400 vzorků.

„Důvodem rozšíření provozní doby je zajištění větší plynulosti provozu centra a příprava na případný větší zájem o provádění odběrů,“ řekl dnes mluvčí nemocnice Jakub Sochor. Zároveň ale připomněl, že pro samoplátce stále platí povinnost se rezervovat v online rezervačním systému. Bez předchozího rezervování nebude pacient přijat.

„Důrazně prosíme všechny zájemce o odběr o uvedení platného telefonního čísla i e-mailu do rezervačního systému, důležité je také uvedení aktuálního čísla v žádance vyplňované praktickým lékařem, protože na uvedené telefonní číslo zasíláme výsledky rozborů,“ dodal.

Odběrové místo v Hradci Králové zůstává na stejném místě v areálu nemocnice. Příjezd je možný Třebešskou ulicí kolem areálu Univerzity Hradec Králové. K dispozici jsou dvě odběrná stanoviště.

V Královéhradeckém kraji ubývá počet aktivních případů

V Královéhradeckém kraji druhý den po sobě ubylo aktivních případů COVID-19. Od úterního dopoledne se počet aktuálně nemocných snížil o 12 na 932, den před tím dokonce o 77. Stoupl i počet uzdravených, a to o 55 na 1032. 11 lidí od začátku pandemie zemřelo. Nejhorší situace je na Náchodsku, srovnatelná je například s hlavním městem Praha.

Aktuální počty potvrzených případů v Královéhradeckém kraji:

  • Náchodsko - 346
  • Trutnovsko - 199
  • Hradecko – 198
  • Jičínsko – 127
  • Rychnovsko – 62

Epidemiologická situace na Náchodsku je na úrovni Prahy. Hygienici mají vše pod kontrolou

Na Náchodsku je šest až sedm ohnisek nákazy koronaviru, především ve středních školách. Jedná se o nejzasaženější okres v kraji. Hygienici mají situaci pod kontrolou a k žádným konkrétním razantním opatřením se nechystají. Ministerstvo...

Ohodnoť článek

Foto

Štítky odběrné, místo, Hradec Králové, koronavirus, COVID-19, otevírací, doba, změna, odběr, vzorky, Královéhradecký, kraj, nemocnice, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Jakub Sochor, Univerzita Hradec Králové, okres Náchod, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice v Hradci Králové rozšiřuje provozní dobu odběrového místa  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.