Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na průběh voleb se zaměří policisté. Hlídkovat budou ve dne i v noci

V celém Královéhradeckém kraji dohlédnou policisté i policistky na dodržování veřejného pořádku při nadcházejících volbách do zastupitelstev krajů a do Senátu Parlamentu ČR. Budou nejen uvnitř volebních místností a v jejich okolí, ale také na silnicích.

Policisté jsou připraveni monitorovat i situaci v blízkosti takzvaných drive-in volebních místností. Ty jsou určeny lidem v nařízené karanténě. Takových míst je v kraji celkem pět. Jsou v Hradci Králové, Jičíně, Náchodě, Rychnově nad Kněžnou a Trutnově. Dnes se v nich volí od 7 do 15 hodin.

„Ve vyšší míře budou policistky a policisté provádět hlídkovou činnost, a to nejen ve dne, ale i v nočních hodinách. Hlídky budou v kontaktu s okrskovými volebními komisemi a budou připraveny řešit jakékoliv oznámení, které by se týkalo protiprávního jednání či narušení veřejného pořádku,“ uvedla policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.  

Policisté ale budou dohlížet i na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Očekává se zvýšený provoz aut a s tím ve větší míře spojené parkování u volebních místností.

Čtete také:

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, dohled, volební místnosti, volby, drive-in, Senát, zastupitelstva, volební místnost, Senát Parlamentu ČR, Královéhradecký kraj, Hradec Králové, Trutnov, Náchod, Jičín, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na průběh voleb se zaměří policisté. Hlídkovat budou ve dne i v noci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.