Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve Dvoře Králové nad Labem vzniknou tři nové ulice. K Vodárně, V Lužánkách a V Podlesí

To jsou nové názvy třech nových silnic, které po novém roce vzniknou ve Dvoře Králové nad Labem. Změny názvů ulic se dotknou přibližně pětačtyřiceti občanů, kteří mají v těchto lokalitách hlášený trvalý pobyt.

„Názvy, které schválili na svém zářijovém zasedání zastupitelé města, buď nahradí ty dosud užívané, nebo se jedná o nové pojmenování lokalit, které byly dosud bez svého jména,“ řekla mluvčí radnice Miroslava Kameníková. Vybrání nových názvů ulic byla pro město týmová práce. Vyjadřovali se samotní občani, rada města i architekti.

„Uvědomujeme si, že tito občané budou mít kvůli přejmenování ulic starosti například s výměnou dokladů. Jsme na to ale připraveni, pracovnice oddělení správních evidencí městského úřadu je budou kontaktovat s informacemi, jak mají postupovat, a zároveň jim pomohou s nahlášením změn,“ podotkl starosta Jan Jarolím (ANO 2011).

Podle vedení města bylo nové pojmenování silnic nezbytné. Nepřehledné pojmenování lokalit může ztížit orientaci například složkám integrovaného záchranného systému nebo pošťákům.

Ohodnoť článek

Foto město Dvůr Králové nad Labem

Štítky ulice, název, přejmenování, Dvůr Králové, nad, Labem, obyvatelé, zastupitelstvo, Dvůr Králové nad Labem, Lužánky, Jan Jarolím, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Dvoře Králové nad Labem vzniknou tři nové ulice. K Vodárně, V Lužánkách a V Podlesí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.